Πρωτοβουλία του Β.Ε.Π. για ένταξη του κλάδου Αλουμινοκατασκευαστών στις Σχολές Μαθητείας

Β.Ε.Π Αλουμινοκατασκευαστές σχολές μάθησης

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για τη σύνδεση της παραγωγής με την τεχνική εκπαίδευση, πραγματοποίησε σύσκεψη την Τρίτη 16 Μαΐου και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία του ΒΕΠ, Καραΐσκου 111, 3ος όροφος, με σκοπό να εξετασθεί το θέμα απορρόφησης – απασχόλησης μαθητών από εταιρείες του κλάδου των αλουμινοκατασκευών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος, ο διευθυντής του ΒΕΠ, Μιχάλης Γιάγκας, ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης, ο Σύμβουλος του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ηρακλής Πλιάκης και ο εκπρόσωπος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κος Δημήτριος Σωπίκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητηθήκαν:

  • Οι δυνατότητες των επαγγελματιών του Πειραιά όσον αφορά στις θέσεις μαθητείας.
  • Οι ανάγκες σχετικά με τις γνώσεις και δεξιότητες των μαθητών.
  • Οι δυνατότητες των αποφοίτων επαγγελματικής εκπαίδευσης βάση των Προγραμμάτων Σπουδών.
  • Η ευελιξία του Προγράμματος σπουδών της μαθητείας για κάλυψη τοπικών ειδικών αναγκών καθώς και η ανάγκη πιθανών προσαρμογών στα υπάρχοντα προγράμματα Σπουδών.

Τόσο το ΒΕΠ όσο και το Υπουργείο Παιδείας, με την συνεργασία των ΕΠΑΛ, θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να ενταχθεί στις Σχολές Μαθητείας και ο κλάδος Αλουμινοκατασκευαστών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους των ΕΠΑΛ:
Χρυσούλα Λαλαζήση – Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με έδρα την ΔΔΕ Πειραιά, Αθανάσιος Κονταξής – Σχολικός Σύμβουλος – Μηχανολόγος Μηχανικός, Ευστάθιος Ζωγόπουλος – Σχολικός Σύμβουλος – Μηχανολόγος – Δ.Δ.Ε. Γ Αθήνας, Αριάδνη Γούσια – Τεχνολόγος Οχημάτων – ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, Βασίλης Παρίσης – Εκπαιδευτικός, Τεχνολόγος/Μηχανολόγος – Ι.Ε.Π., Κωνσταντίνος Τσεμπελίκος – Μηχανολόγος / Μηχανικός – 7ο ΕΣΠ ΕΠΑΛ Πειραιά/1ο Ε.Κ. Πειραιά, Ευμορφία – Δήμητρα Φαράντου – Εκπαιδευτικός / Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός – Ι.Ε.Π., Δημήτριος Μακρυγιάννης – Διευθυντής 3ου Ε.Κ. Δυτικής Αττικής, Νικόλ Βρυσούλη – 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας – 23ο ΕΚ.Πειραιά.

Απάντηση