Πρωτοβουλία πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων

Πρωτοβουλία πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης όπου παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για τη δημιουργία φορέα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων.

Στην εκδήλωση αναλύθηκαν από τον προσκεκλημένο του Επιμελητηρίου, Διευθυντή του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης Άγγελου Τόλκα, οι διαδικασίες πιστοποίησης των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους, που οδηγούν στη χορήγηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού.

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης Μανώλης Ψαρουδάκης τόνισε στην εισήγησή του τη σημασία που έχει η επαγγελματική εξειδίκευση και πιστοποίηση σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Δήλωσε επίσης ότι η πιστοποίηση είναι ένα μέρος των διαδικασιών ποιότητας η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να λειτουργούν αποτελεσματικά και ανταγωνιστικά προβάλλοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο κ. Κοσμάς Περπιράκης, Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ρεθύμνης, όπου ανέφερε μερικές από τις τοπικές επαγγελματικές ειδικότητες που χρήζουν ανάδειξης μέσα από την πιστοποίησή τους, ενώ εξέφρασε την επιθυμία συνεργασίας της Ομοσπονδίας με τον Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης στα πλαίσια των δράσεών του.

Πηγή: goodnet.gr

Απάντηση