Profilmedia: Παρούσα στην Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Ε. Μυτιληναίου

Profilmedia

Ιδιαίτερη τιμή που παρευρέθηκε και συμμετείχε ενεργά η Profilmedia, στο κάλεσμα – πρόσκληση του Ομίλου Mytilineos και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητή Άγγελου Χ. Κόντη στην Τελετή Αναγόρευσης σε επίτιμο Διδάκτορα του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Mytilineos SA Ευάγγελου Μυτιληναίου.


Η Τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς.

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

«Όλη μου τη ζωή δουλεύω, δεν ξέρω να κάνω τίποτε άλλο». Με τα λόγια αυτά και σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, αποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos Ευάγγελος Μυτιληναίος την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Μιλώντας στην τελετή ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, αφού ευχαρίστησε την Οικογένειά του (χωρίς την οποία όπως τόνισε δεν θα είχε γίνει τίποτα) και τον αδελφό του Γιάννη Μυτιληναίο («Όταν οι δρόμοι μας χώρισαν τιμήσαμε ο ένας την προσφορά του άλλου») περιέγραψε το περιβάλλον στο οποίο κινείται σήμερα η επιχειρηματικότητα και η χώρα αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Στα πρόσωπά σας, τόνισε απευθυνόμενος στους φοιτητές, βλέπω την Ελλάδα του μέλλοντος. Μια Ελλάδα που δεν έχει επιστρέψει απλώς και μόνο στην κανονικότητα μετά την κρίση, αλλά μια Ελλάδα ανταγωνιστική, πραγματικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη.

Profilmedia

Αποδεχόμενος εξάλλου την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα μίλησε για εξαιρετική τιμή, την οποία υποδέχθηκε με συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια. Κατά την προσφώνηση του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Καθηγητής Άγγελος Κότιος σημείωσε ότι στον κύκλο των επίτιμων διδακτόρων του Πανεπιστημίου περιλαμβάνονται ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, της Γερμανίας κ. Βάλτερ Σταινμάγιερ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, κ.α.

«Ο τιμώμενος, τόνισε, εργάζεται άοκνα για την πραγμάτωση των οραμάτων του που εμπνέονται από τις αρχές του σύγχρονου μάνατζμεντ.Τιμούμε έναν αυτοδημιούργητο Πειραιώτη επιχειρηματία που αποτελεί πρότυπο για τους νέους, με επιχειρηματική και οικολογική ευαισθησία, που πιστεύει και αξιοποιεί Έλληνες επιστήμονες, επενδύει στην εφηρμοσμένη έρευνα και επιμένει ελληνικά παρά τις αντιξοότητες των τελευταίων δέκα χρόνων».

Profilmedia

Ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης τόνισε ότι ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα αποτελεί την ύψιστη τιμή που μπορεί να απονείμει το πανεπιστήμιο, σε μια εξέχουσα επιχειρηματική προσωπικότητα που διακρίνεται για την ικανότητα να διαβλέπει τις εξελίξεις, να εντοπίζει τις ευκαιρίες και που δεν φοβήθηκε ποτέ να αναλάβει τον κίνδυνο των επιλογών του.

Το έργο του τιμώμενου παρουσίασε ο πρόεδρος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθηγητής Αθανάσιος Κουρεμένος μιλώντας για την πορεία του, μετά τις σπουδές στην Αθήνα και το Λονδίνο, στην οικογενειακή επιχείρηση από το 1978.

Επιχείρηση που μετεξελίχθηκε στη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στον τομέα της ενέργειας, της μεταλλουργίας, των μετάλλων, των κατασκευών ενεργειακών έργων (ΜΕΤΚΑ) και στη μεγαλύτερη καθετοποιημένη Βιομηχανία Αλουμινίου και Αλουμίνας στην Ευρώπη (Αλουμίνιον της Ελλάδος), αλλά και στον μεγαλύτερο εναλλακτικό παραγωγό και πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στον χειρισμό της κρίσης του 2008 με το κλείσιμο παραγώγων προϊόντων που εξασφάλισαν την πώληση της παραγωγής αλουμινίου σε τιμή τριπλάσια από εκείνη που διαμορφώθηκε στην αγορά, εξασφαλίζοντας πόρους για τη σωτηρία της επιχείρησης.

Υπενθύμισε δε ότι όταν η εταιρεία μπήκε στο Χρηματιστήριο το 1995 είχε κεφαλαιοποίηση ύψους 1 εκατομμύριο € ενώ σήμερα ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύριο €.

Παρόντες στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, οι πρώην υπουργοί Γκίκας Χαρδούβελης και Γιάννης Μανιάτης, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, επιχειρηματίες και μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας κ.α.

Διακρίναμε επίσης τον Πρόεδρο της Βιομηχανίας Διέλασης Αλουμινίου Alumil Γιώργο Μυλωνά, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου ΕΕΑ Γιώργο Δουκίδη και τον Ταμία της Σπήλιο Μανιά.

Η Profilmedia, το περιοδικό Profil Energy και το www.profilnet.gr συμμετείχαν με την εκπροσώπησή του Γεώργιου Γαζεπίδη.

Απάντηση