Ένα σημαντικό και καταξιωμένο στέλεχος του κλάδου, ο κ. Γιώργος Δουκίδης, είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου για την διετία 2018-2020. Ο κ. Δουκίδης εξελέγει κατά την τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ε.Α. που έγινε στις 12 Μαρτίου 2018, όπου εκλέχτηκε και το νέο Δ.Σ, της Ένωσης. Ο νέος Πρόεδρος της ΕΕΑ μίλησε για τις προτεραιότητες, τους στόχους και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Σε ρυθμούς προετοιμασιών του 7ου Συνεδρίου Κατασκευαστών και σε συνέχεια των προσπαθειών για την ενημέρωσή και ανάπτυξη του κλάδου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) διοργανώνει σε συνεργασία με την Profilmedia & την Profilgroup μία ακόμα μεγάλη συνάντηση του Κλάδου από την οποία θα προκύψουν οι στόχοι για το μέλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

H Ελληνική Ένωση Αλουμινίου μας παρουσιάζει την πορεία του κλάδου αλουμινίου για το 2017 έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, εξαγωγικό & με θετικές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το 2017, οι εξαγωγές του Ελληνικού κλάδου αλουμινίου αντιπροσώπευαν το 5,6% περίπου των συνολικών εξαγωγών της χώρας.

Με θέα τον Θεσσαλικό κάμπο η πόλη των Τρικάλων θα φιλοξενήσει το 7ο Συνέδριο Κατασκευαστών από Παρασκευή 19 έως και Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Ananti City Resort (5 αστέρων).

Το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» ξεκίνησε και παρέχει υπό προϋποθέσεις, οικονομικά κίνητρα στα ελληνικά νοικοκυριά, προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά το ακίνητό τους, προβαίνοντας σε συγκεκριμένες και επιλέξιμες μετατροπές, κατόπιν επιθεώρησης από ειδικό ενεργειακό επιθεωρητή. Οι βιομηχανίες του κλάδου παρουσιάζουν έξυπνες και επιλεγμένες λύσεις για την αντικατάσταση των κουφωμάτων που εξασφαλίζουν σημαντικά οφέλη στα κτίρια.

Η Alumil παρουσιάζει το εντυπωσιακό σύστημα Supreme SF85, κατάλληλο για την κατασκευή πτυσσόμενων πορτών μεγάλων διαστάσεων με ιδιαίτερα ομαλή λειτουργία, minimal design, εξαιρετικά λεπτές εμφανείς γραμμές και άριστη απόδοση από άποψη υδατοστεγανότητας και αεροδιαπερατότητας.

Cosmos Aluminium, η εταιρεία που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στην κρίση και κόντρα στο αντίξοο περιβάλλον της κρίσης κατάφερε και στάθηκε όρθια. Πλέον κατατάσσεται μεταξύ των πλέον προηγμένων τεχνολογικά εταιρειών στην Ευρώπη στον κλάδο της, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με μεγάλες και συνεχείς επενδύσεις σε αυτοματισμούς και σύγχρονες τεχνολογίες διέλασης και διαχείρισης των προϊόντων.

Η νέα συλλογή υπερανθεκτικών πουδρών Futura 2018-2021 από την Akzo Nobel Interpon Powder Coatings αποτελεί μία νέα πηγή έμπνευσης για τους αρχιτέκτονες, τους σχεδιαστές και όλους τους δημιουργούς του κατασκευαστικού κλάδου.

Απάντηση