Ένα ελπιδοφόρο βήμα για το μέλλον του κλάδου είναι η σύνδεση του επαγγέλματος του κατασκευαστή αλουμινίου – σιδήρου με την τεχνική εκπαίδευση(επαγγελματικά λύκεια).

  • [su_spacer size=”10″]Η κα Αγγελική Παπαγεωργίου, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, σε συνέντευξή της στο περιοδικό περιγράφει τις προτεραιότητες που έχει θέσει η διοίκηση της ΕΕΑ αναφορικά με τα προβλήματα που απασχολούν τον Κλάδο.
  • Σε σύσκεψη που διεξήχθη στο Υπουργείο Παιδείας παρουσία στελεχών του Υπουργείου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της ΠΟΒΑΣ με εκπροσώπους τον πρόεδρο κο Θεόφιλο Παγιάτη και τον επιστημονικό σύμβουλο Στέλιο Λαμπρακόπουλο αποφασίστηκε η σύνδεση του επαγγέλματος του κατασκευαστή με την τεχνική εκπαίδευση. Οι ειδικότητες θα είναι ο «Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής» και ο «Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών».
  • Και οι ξεχωριστές προσπάθειες δεν σταματούν εδώ… Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου «Αλουμίνιο & Κατασκευές», που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Out of the Blue Capsis Elite Resort, στην Αγία Πελαγία του Ηρακλείου Κρήτης.
  • Με το μήνυμα «Δημιουργεί εξελίξεις!» τον Νοέμβριο του 2018 η πόλη των Τρικάλων θα φιλοξενήσει το 7ο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ. Μια ξεχωριστή συνάντηση για τον Κλάδο που θα πλαισιωθεί με το προσυνέδριο, λίγους μήνες πριν το μεγάλο ραντεβού την Άνοιξη του 2018, στη γραφική πόλη του Ναυπλίου.
  • Η ALUMIL ολοκλήρωσε με επιτυχία την καμπάνιά της «Κράτησε τις αναμνήσεις, όχι τα κουφώματα», η οποία προβλήθηκε σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας σε ώρες αιχμής. Επίσης η εταιρεία σάς παρουσιάζει το ολοκληρωμένο σύστημα με σταθερές πέργκολες, το SMARTIA PG 120F.
  • Η ανανεωμένη σειρά κουφωμάτων Etem 52 Slim με αισθητά μικρότερη επιφάνεια αλουμινίου θα δώσει περισσότερο φως και υψηλότερη αισθητική σε κάθε χώρο.
  • Η ELVIAL επενδύει στην Ελλάδα και εξάγει σε όλο τον κόσμο. Με θεαματικούς ρυθμούς εξελίσσεται το επενδυτικό της πρόγραμμα. Το νέο επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 30 εκ. ευρώ, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 ενώ τα 15 εκ. αναμένεται να επενδυθούν εντός του τρέχοντος έτους.
  • Τα συστήματα εξωτερικής σκίασης EUROPA PERGOLA και EUROPA Louvres Shading System, ανήκουν στα παθητικά συστήματα ηλιοπροστασίας και μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στις προσόψεις των κτιρίων όσο και σε όλα τα είδη πέργκολας.
  • Νέα καινοτόμα συστήματα παρουσίασε η εταιρεία EXALCO στο νέο της showroom.
  • Στα βραβεία καινοτομίας στην κορυφαία διεθνή έκθεση κατασκευών BATIMAT το Νοέμβριο του 2017 θα συμμετέχει η ALUMINCO.

Απάντηση