Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας οριζόντια σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, είπε ο Υπουργός Οικονομίας – Ανάπτυξης – Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2016 με επιτυχία σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, είναι απαραίτητη η μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα που θα εξασφαλίσει τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Επίσης, ο υπουργός χαρακτήρισε τον κλάδο του αλουμινίου ως έναν από τους δυναμικότερους και πιο εξωστρεφείς της ελληνικής οικονομίας.

Ένας κλάδος που βρίσκει διέξοδο στο εξωτερικό… τα καινοτόμα προϊόντα των ελληνικών επιχειρήσεων περνούν τα σύνορα καθώς είναι ασυναγώνιστα και μπορούν να ξεχωρίσουν σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, αποδεικνύοντας πως στην Ελλάδα τού σήμερα υπάρχουν δυνατότητες και όρεξη για ανάπτυξη και πρόοδο. Λαμπρή απόδειξη αποτελούν τα εντυπωσιακά έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα προηγμένα προϊόντα της ALUMIL έχουν κερδίσει το σεβασμό όχι μόνο της Ελληνικής αγοράς αλλά και πολύ απαιτητικών διεθνών αγορών. Το αποκορύφωμα αυτής της διεθνούς αναγνώρισης είναι η ανάληψη σημαντικών έργων διεθνούς κύρους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

To σύστημα Crystalline της ALUMINCO κερδίζει ολοένα έδαφος στη διεθνή αγορά, διεκδικεί και ολοκληρώνει έργα ειδικού βάρους και διακρίνεται μεταξύ άλλων για την πληρότητα των αυστηρότερων απαιτήσεων και προδιαγραφών που απαιτούνται για την υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων έργων.

Το συρόμενο σύστημα Ε50 της ΕΤΕΜ έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε μεγάλα ξενοδοχεία τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου της EUROPA, παρέχοντας ειδικές λύσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε αντικαταστάσεις κουφωμάτων δημοσίων κτηρίων και σχολείων, έχουν χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα έργων ενεργειακής αναβάθμισης στη Βόρεια Ελλάδα.

H EXALCO συμμετείχε σε ανακαινίσεις μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε πολλά ελληνικά νησιά, βοηθώντας σημαντικά στην αύξηση της ενεργειακής κλάσης των κτηρίων με κύριο σκοπό την απόλυτη μόνωση σε θέρμανση και ψύξη.

Η έμφαση στη θερμομόνωση λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και πλέον έχει αποκτήσει μια πολύ δυναμική τάση. Η εταιρεία ALUMIL με ένα ειδικό και εμπεριστατωμένο άρθρο φροντίζει να μας ενημερώσει πλήρως για την Θερμομόνωση κουφωμάτων.

Η κα Παπαγεωργίου, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την ηγεσία της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου από καταβολής της το 1985, μίλησε στο περιοδικό PROFIL για τα σχέδια και τους στόχους του νέου Δ.Σ. και την ιδιαίτερη έμφαση που θα δοθεί στην ενδυνάμωση του κλάδου & την προβολή του στο εξωτερικό.

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση