Profil Energy: Τεύχος 58, Ιαν. – Φεβ. 2013

Μία χρονιά πλούσια σε θεματολογία αλλά και σε γεγονότα εντός και εκτός Ελλάδας ξεκίνησε… Η αρχή έγινε στο Μόναχο της Γερμανίας με την έκθεση BAU, την παγκόσμια ηγέτιδα των εμπορικών εκθέσεων για την αρχιτεκτονική, τα υλικά και τα συστήματα, η οποία ήταν πιο διεθνής και επαγγελματική από ποτέ πριν. Η BAU, φιλοξένησε φέτος εξελιγμένα και εντυπωσιακά περίπτερα πολλών εκθετών, τα οποία τράβηξαν τα βλέμματα των επισκεπτών από τη Γερμανία  και από όλο τον κόσμο.

Εντός συνόρων και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη περισσότερα από 45.000 άτομα επισκέφτηκαν, σε μόλις τέσσερις ημέρες, τις εκθέσεις ENERGYTECH, INFACOMA και FURNIDEC BUSINESS-FURNIMA της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη, με την επισκεψιμότητα να ξεπερνά κάθε πρόβλεψη των διοργανωτών. Το ξεχωριστό αυτό εκθεσιακό τρίπτυχο στη «Νύφη του Θερμαϊκού» πλαισιώθηκε με διάφορες εκδηλώσεις. Μία από αυτές ήταν η ημερίδα του οργανισμού GSB, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής του, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των συνέδρων για τη δομή και το προφίλ του καθώς και για τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν τα μέλη του.

Τη σκυτάλη θα πάρει τον Απρίλιο η Αθήνα με την «11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013», την κορυφαία, μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση του κλάδου.
Η έκθεση πραγματοποιείται από 18 έως 21 Απριλίου 2013 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο με τις συγγενείς τεχνικές – καταναλωτικές εκθέσεις ECOTEC – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και Φωτοβολταϊκά Συστήματα και DOMICATEC – Σαλόνι Δόμησης και Ανακαίνισης.

Σήμερα τα Σωματεία και οι φορείς του κλάδου αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις δύσκολες μέρες που βιώνει ο τόπος μας, προσπαθούν να παράγουν έργο προς όφελος των κατασκευαστών
σ’ ένα κλάδο που έχει υπάρξει από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης.

Πρόεδροι σημαντικών φορέων και Σωματείων ανά την Ελλάδα μιλούν για την επικαιρότητα και τους «σκοπέλους» που καλούνται να ξεπεράσουν σήμερα οι κατασκευαστές.

Με ένα σύντομο οδηγό παρουσιάζει τις ευκαιρίες του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 στον τομέα της Βιομηχανίας & Μεταποίησης. Το νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ δημιουργεί προσδοκίες για σταθεροποίηση και σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η έμφαση του προγράμματος στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και στην εξοικονόμηση ενέργειας παρέχει όλα τα κατάλληλα εργαλεία και τις προϋποθέσεις για την αναθέρμανση της αγοράς και την ανάδειξη των πρωταθλητών της ανάκαμψης.

Τέλος, την τέταρτη θέση στην Ευρώπη και την έβδομη διεθνώς κατέλαβε η Ελλάδα σε ότι αφορά στη νέα εγκατεστημένη ισχύ φωτοβολταϊκών το 2012.

[quote font=”1″ arrow=”yes”]Μεγάλη ευκαιρία να ενισχυθούν έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν και μπορούν να ενισχυθούν 500 επαγγέλματα των κλάδων της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορείου και των υπηρεσιών.[/quote]

Απάντηση