Πού θα γίνει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας

φωτοβολταϊκό

Το φωτοβολταϊκό πάρκο που θα κοστίσει 130 εκατ. ευρώ, θα παράγει 300 μεγαβατώρες το χρόνο και θα καλύπτει τις ανάγκες 75.000 νοικοκυριών.


Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας και το πέμπτο της Ευρώπης, συμφώνησαν να κατασκευάσουν στην Κοζάνη μέχρι το τέλος του 2021, τα Ελληνικά Πετρέλαια σε συνεργασία με τον γερμανικό πολυεθνικό όμιλο Juwi.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής σήμερα, ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει έμπρακτη βοήθεια για την υλοποίηση του έργου και ανακοίνωσε δυο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που σε λίγο θα συναποφασιστούν με τον πρωθυπουργό σε συνάντηση τους. Οι μεταρρυθμίσεις έχουν να κάνουν με την απλούστευση των περιβαλλοντικών όρων και την κατάργηση της άδειας παραγωγής μεγάλων ενεργειακών έργων.

φωτοβολταϊκό

Το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό πάρκο κατά τη διάρκειά κατασκευής του στην Κοζάνη πρόκειται να «δώσει» 350 θέσεις εργασίας. Θα παράγει 300 μεγαβατώρες το χρόνο και θα καλύπτει τις ανάγκες 75.000 νοικοκυριών. Το έργο θα κοστίσει 130 εκατ. ευρώ και κάθε χρόνο θα αποδίδει στην τοπική κοινωνία περί τις 500.000 ευρώ.

Πηγή: skai.gr

Απάντηση