Με υψηλή συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Βέροιας συνάντηση με θέμα το παραεμπόριο και η αντιμετώπισή του.
[su_spacer size=”10″]Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στο Επιμελητήριο Ημαθίας πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη προεδρείων φορέων με θέμα το παραεμπόριο και η αντιμετώπισή του, την οποία οργάνωσαν το Επιμελητήριο Ημαθίας και ο Σύνδεσμος Μεταποιητών Μετάλλου & Παρεμφερών Υλικών Ν. Ημαθίας, σε συνεργασία με την ΠΟΒΑΣ.
Οι προσκεκλημένοι αναφέρθηκαν στον μαρασμό και την καταστροφή της ελληνικής παραγωγικής και μεταποιητικής βιοτεχνικής και βιομηχανικής παραγωγής και τις σημαντικές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην διακίνηση χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους, πιθανότατα επικίνδυνων για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών. Επίσης αναφέρθηκαν στην ανεξέλεγκτη διακίνηση και νομιμοποίηση μαύρου χρήματος στην αγορά και στην φοροδιαφυγή – εισφοροδιαφυγή που παράγεται.
Σημαντικές προτάσεις διατυπώθηκαν από τους παριστάμενους για την μείωση του φαινομένου και την προστασία της αγοράς, οι οποίες όπως αποφασίστηκε θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα σε υπουργεία και άλλους δημόσιους φορείς.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν:
- Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Ημαθίας κος Νίκος Ουσουλτζόγλου, ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού τμήματος Επιμελητηρίου Ημαθίας κος Αναστάσιος Γιαγκόγλου καθώς και μέλη της διοίκησης κύριοι Στέλιος Μεϊμαρίδης και Κώστας Δαρλόπουλος.
- Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κος Κωνσταντίνος Κυριακίδης.
- Από το Επιμελητήριο Τρικάλων, ο Πρόεδρος κος Βασίλης Γιαγιάκος, ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού τμήματος του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών & Αλουμινοκατασκευαστών Τρικάλων κος Χρήστος Γκαραγκούνης.
- Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.
- Ο Γεν. Γραμματέας του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης και Α’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ καθώς και Πρόεδρος της ΟΒΥΕ κος Δημήτρης Βαργιάμης.
- Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Βόλου και εκπρόσωπος της ΟΕΒΕΜ καθώς και Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας κος Αλέξανδρος Δημόπουλος.
- Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ και Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νίκαιας – Κορυδαλλού & Πέριξ, καθώς και Εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Πειραιά κος Θεόφιλος Παγιάτης.
- Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΒ κος Θωμάς Ζιώγας και ο Γεν. Γραμματέας κος Γρηγόρης Παπάς.
- Ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΒΑΣ κος Αναστάσιος Αθανασόπουλος.
- Από τον Σύνδεσμο Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Ν. Κοζάνης ο Πρόεδρος κος Ηλίας Αγραφιώτης και ο Αντιπρόεδρος κος Χάρης Παπανικολάου.
- Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑΣ και της ΠΟΒΑΣ κος Παναγιώτης Πορτοκαλίδης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΜΑΣ κος Χαράλαμπος Πρίπορας.
- Ο Γεν. Γραμματέας του Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών & Αλουμινοκατασκευαστών Τρικάλων και Υπεύθ. Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΒΑΣ κος Χρήστος Παπαευθυμίου.
- Ο Πρόεδρος του Σωματείου Επιπλοποιίας Ν. Ημαθίας κος Βασίλης Ζευγαρόπουλος.
- Ο Πρόεδρος Ψυκτικών Ν. Ημαθίας κος Γιώργος Δαδόπουλος.
- Ο Αντιπρόεδρος Ηλεκτρολόγων Ν. Ημαθίας κος Λάζαρος Φιλιππίδης και ο Ταμίας κος Ευάγγελος Βαρελάς.
- Από τον Σύνδεσμο Μεταποιητών Μετάλλου και Παρεμφερών Υλικών Ν. Ημαθίας ο Πρόεδρος κος Λάζαρος Ασλανίδης και Αναπλ. Ταμίας της ΠΟΒΑΣ, ο Αντιπρόεδρος κος Ζήσης Ζιώγας, ο Γεν. Γραμματέας κος Αθανάσιος Ακριβόπουλος, ο Ταμίας κος Νικόλαος Μπαϊρακτάρης και το μέλος κος Ιορδάνης Καραμιχαηλίδης.
- Ο Επιστημονικός Σύμβουλος της ΠΟΒΑΣ κος Στέλιος Λαμπρακόπουλος.
Στο τέλος με κοινή απόφαση ορίστηκε επιτροπή που θα αναλάβει να ολοκληρώσει το ψήφισμα, όπου μέλη της είναι οι κ.κ. Θεόφιλος Παγιάτης, Δημήτρης Βαργιάμης, Κωνσταντίνος Κυριακίδης, Χρήστος Γκαραγκούνης και Λάζαρος Ασλανίδης.
Η σύσκεψη είχε μεγάλη συμμετοχή από τους φορείς και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει αφετηρία εξελίξεων.