Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ), σε συνεργασία με την Ένωση Καταστηματαρχών Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νίκαιας – Κορυδαλλού & Πέριξ (ΕΝΚΑΣ), συμμετείχαν με κοινό περίπτερο στην Έκθεση DOMOTEC για την ανακαίνιση, δόμηση και εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία διεξήχθη από τις 7 έως και τις 9 Απριλίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Η Ομοσπονδία αναγνωρίζοντας την έκθεση ως υψηλού ενδιαφέροντος για τον Κλάδο, στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά της ώστε να αποτυπώσει και να αναδείξει πληρέστερα στην αγορά τα προϊόντα που παράγουμε και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στον τελικό καταναλωτή.
Με θέληση και δυναμική που πηγάζει από τη συλλογική προσπάθεια των μελών, έγινε στοχευμένη ενημέρωση των καταναλωτών σε σχέση με την ποιότητα και την ανταποδοτικότητα της όποιας δαπάνης αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος.
Πιο συγκεκριμένα έγινε διανομή τριών χιλιάδων φυλλαδίων με απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα των καταναλωτών, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μην γίνεται παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις μερικής αντικατάστασης, δηλαδή τμημάτων των παλαιών κουφωμάτων και την αποτελεσματικότητα τους ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας.
Οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι μέλη των διοικητικών συμβουλίων ενημέρωναν μέσα από το περίπτερό τους όλους τους συνάδελφους κατασκευαστές που επισκέφθηκαν την έκθεση, για τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν με υπομονή, ακούγοντας προτάσεις και προβληματισμούς, τα οποία αξιολογήθηκαν και προωθούνται άμεσα στα συλλογικά όργανα προς συζήτηση.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης εκπροσωπώντας τον κλάδο, ήταν ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα εκπαίδευσης του ΚΑΠΕ το Σάββατο 8 Απριλίου 2017. Το θέμα αφορούσε την «Κατάρτιση και Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων των εργατοτεχνιτών του κατασκευαστικού κλάδου σε θέματα Ενεργειακής Αποδοτικότητας – Η εθνική δράση του BUILD UP Skills UPSWING”. Ήταν μια διαφορετική εκδήλωση που έλαβε χώρα στα Open space και την παρακολούθησαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, καθώς οι εισηγητές ανέπτυξαν πολύ απλά και κατατοπιστικά το παραπάνω επίκαιρο θέμα.