ΠΟΒΑΣ: Προληπτικά μέτρα για Covid-19

προληπτικά

Οι εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό μας επιβάλλουν να δράσουμε προληπτικά, οργανωμένα και άμεσα ώστε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού και να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων.


Αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής προτείνεται από όλους τους οργανισμούς υγείας παγκοσμίως με κατευθυντήριες οδηγίες οι οποίες αναφέρονται στη συνέχεια.

  • Πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό με πολύ προσεκτικό τρόπο και επάλειψη των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή κάποιο απολυμαντικό μέσον ειδικά μετά από κάθε χειραψία.
  • Πριν την κατανάλωση φαγητού πρέπει να γίνεται η διαδικασία πλύσης των χεριών και απολύμανσης.
  • Να καλύπτουμε το στόμα ή τη μύτη κατά το βήχα ή το φτέρνισμα.
  • Αποφεύγουμε την επαφή με περιβάλλον όπου έχει ασθενείς.
  • Συνιστάται να εξασφαλίζεται επαρκής αερισμός των κλειστών χωρών στην εργασία μας ή την κατοικία μας.
  • Εάν υπάρχουν ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης και δεν έχει προηγηθεί κάποιο ταξίδι η επαφή με άτομα τα οποία έχουν νοσήσει προτείνεται η παραμονή στο σπίτι με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων προσωπικής υγιεινής.
  • Σε περίπτωση παρόλα αυτά που εμφανιστεί αναπνευστική λοίμωξη έως και 14 ημέρες μετά από ταξίδι σε περιοχές όπου υπάρχουν κρούσματα πρέπει να το αναφέρουμε στον θεράποντα ιατρό.
  • Εάν έχετε κάποιο από τα συμπτώματα γρίπης, βήχα, πυρετό ή δυσκολία στην αναπνοή ζητήστε ιατρική βοήθεια και οδηγίες από τον ιατρό σας πριν επισκεφτείτε νοσοκομείο.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρέωση όλων να εφαρμόζουν τους κανόνες υγείας και ασφάλειας τόσο για την ασφάλεια και την υγεία των άλλων ατόμων που επηρεάζονται από τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους κατά την εργασία αλλά και για τους ίδιους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληροφορούν τον εργοδότη αν εμφανίζουν συμπτώματα που μπορεί να οφείλονται σε κορονοϊό άμεσα και ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να λάβει μέτρα υγιεινής όπως υποδεικνύονται από την πολιτεία για τον περιορισμό της διάδοσης του υιού.

Δείτε περισσότερα: εδώ

Απάντηση