ΠΟΒΑΣ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών, κορυφαίο γεγονός του κλάδου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μεταλλοτεχνουργών Λάρισας και Περιχώρων και τις εταιρείες Profilmedia & Profilgroup, οι οποίες ανέλαβαν την οργανωτική υποστήριξη.


Η πόλη της Λάρισας φιλοξένησε τη μεγάλη συνάντηση των ανθρώπων του Κλάδου από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 2024. Η διεξαγωγή του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial.

Με κεντρικό σύνθημα «Εξελίξεις & Προκλήσεις για ένα καλύτερο Μέλλον» το Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ περιλάμβανε εισηγήσεις και τοποθετήσεις διακεκριμένων ομιλητών. Οι βασικές ενότητες των 6 κύκλων του 3ήμερου Συνεδρίου οι οποίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των Συνέδρων ήταν οι εξής:

  • Επιχειρηματικότητα & Εξοικονόμηση Ενέργειας
  • Εξελίξεις & Προκλήσεις στον κλάδο του Αλουμινίου
  • Προϊόντα Αλουμινίου & Αρχιτεκτονική
  • Αναβάθμιση της Επιχειρηματικότητας με το Βλέμμα στο Μέλλον
  • Ευρωπαϊκές Πολιτικές & Πράσινη Επιχειρηματικότητα
  • Κατάρτιση & Πιστοποίηση Ανθρώπινου Δυναμικού. 

Τις διεργασίες του 9ου Συνεδρίου άνοιξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους Συνέδρους, μεταξύ άλλων τόνισε «Αγαπητοί Σύνεδροι, μας συνδέουν πολλά και αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μέσα από τις διαδικασίες του Συνεδρίου μας, να ακούσουμε νέες ιδέες, να συζητήσουμε καινούργιες προτάσεις που μας ανοίγουν ορίζοντες και υπόσχονται ότι ο κλάδος θα συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία γιατί έχει τις δυνατότητες και μπορεί. Στο κέντρο είναι πάντα ο άνθρωπος. Δεν βάζουμε διαχωριστικές γραμμές και δεν υιοθετούμε πολιτικές πόλωσης και περιχαράκωσης ανέκαθεν».

Στη συνέχεια αφού αναφέρθηκε σε πλήθος θεμάτων όπως, στη σημερινή οικονομική κατάσταση που επηρεάζει επιχειρήσεις και κοινωνία, στις επιπτώσεις των ανατιμήσεων, στην αύξηση του λειτουργικού κόστους, στη χρηματοδότηση και την ρευστότητα των επιχειρήσεων του κλάδου, στον ψηφιακό μετασχηματισμό & την πράσινη μετάβαση, στην απασχόληση και τον κατώτατο μισθό, στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, κατέληξε ως εξής «Το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ είναι στη διάθεση σας. Οι προβληματισμοί σας αποτελούν την αφετηρία της δικής μας παραγωγικής δυναμικής, που εκφράζεται μέσα από τη συνεργασία μας με τον ευρύτερο κλάδο σε θέματα ζωτικής σημασίας. Να είσαστε σίγουροι ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουμε άλλη μια φορά τους στόχους μας».

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Αθανάσιος Μαμάκος Δήμαρχος Λάρισας, Μαρία Γαλλιού Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Δημήτριος Βαργιάμης Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτριος Σουλιώτης Προϊστάμενος Διεύθυνσης Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων & Πολιτισμού, Δημήτριος Παπαλέξης Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Ελένη Μπέργιαννη Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων της Διοικητικής Επιτροπής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γεώργιος Μεντζελόπουλος Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, Χρήστος Γιακουβής Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, Γεώργιος Σακελλαρόπουλος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Λάρισας και Ευάγγελος Παππάς Πρόεδρος της Ένωσης Διακοσμητών Ελλάδος.

Συνάδελφοι κατασκευαστές, Πρόεδροι και μέλη των Σωματείων της Ομοσπονδίας από όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό παρόν και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους κάνοντας παρεμβάσεις και ερωτήσεις κατά την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου.

Η προσέλευση των 578 Συνέδρων, εκτός των επισκεπτών και των επισήμων, ξεπέρασε τις προβλέψεις και κρίνεται άκρως ικανοποιητική. Οι Σύνεδροι προέρχονταν από σχεδόν όλα τα Γεωγραφικά Διαμερίσματα της Ελλάδας, με ποσοστό αντιπροσώπευσης 90%.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του Συνεδρίου μοιράστηκαν τοπικά προϊόντα, ευγενική προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Λάρισας και του Συλλόγου Μεταλλοτεχνουργών Λάρισας και Περιχώρων.

Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Μεταλλοτεχνουργών Λάρισας και Περιχώρων, όπου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λάρισας, το Επιμελητήριο Λάρισας καθώς και τη σημαντική υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διοργάνωση του μεγάλου αυτού γεγονότος και προσέφεραν τα μέγιστα στους Συνέδρους.

Επίσης ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους χορηγούς και υποστηρικτές του 9ου Συνεδρίου, τους εκπροσώπους φορέων, στους ομιλητές, σε όλους τους Συνέδρους που τίμησαν με την παρουσία τους την ΠΟΒΑΣ, καθώς και στις διοργανώτριες εταιρείες Profilmedia και Profilgroup.

Απάντηση