ΠΟΒΑΣ: Λειτουργία επιχειρήσεων του Κλάδου Αλουμινίου λόγω προληπτικών μέτρων

κλάδου-αλουμινίου

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις που αφορούν τον περιορισμό μετάδοσης του Covid-19, σας ενημερώνουμε ότι είστε υποχρεωμένοι να φροντίσετε για την προστασία των πολιτών, του εργατικού δυναμικού της επιχείρησής σας, καθώς και την προσωπική σας προστασία.


Με βάση λοιπόν τις έως σήμερα ενημερώσεις που έχουμε, πρέπει να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους μόνο οι επιχειρήσεις του κλάδου που εκτελούν λιανικό εμπόριο και πιο συγκεκριμένα έχουν τον ΚΑΔ 4752 (λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση εκείνες τις υπηρεσίες που αφορούν το ηλεκτρονικό τηλεφωνικό εμπόριο και παράδοση κατ’ οίκον). Οι επιχειρήσεις που έχουν και άλλους ΚΑΔ συνεχίζουν τη λειτουργία τους κανονικά, μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης.

Στους εργασιακούς χώρους πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχει ικανοποιητική απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας και να τηρούμε όλα τα προληπτικά μέτρα τα οποία αφορούν τη χρήση αντισηπτικών υγρών, μάσκες και γάντια προστασίας.

Οι ίδιες προληπτικές ενέργειες πρέπει να γίνονται και στην περίπτωση της μεταφοράς κουφωμάτων ή άλλων κατασκευών προς εγκατάσταση, τηρουμένων των κανόνων ασφαλείας για το προσωπικό μας, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Απαιτείται απολύμανση των εργαλείων και των επιφανειών που χρησιμοποιούνται κατά την εκτέλεση ενός έργου.

Οι επιχειρήσεις μας προτείνουμε να λειτουργούν με περιορισμό εισόδου σε επισκέπτες και μόνο κατόπιν ραντεβού. Αναρτούμε τις οδηγίες προστασίας που μας έστειλε η ΠΟΒΑΣ σε σημείο που να μπορούν άπαντες εντός του χώρου εργασίας να τις διαβάσουν. Φροντίζουμε με σχολαστικότητα την καθαριότητα και την απολύμανση των χώρων που θα εργαστεί το προσωπικό μας, είτε είναι εντός της επιχείρησής μας είτε εκτός.

Ενημερωνόμαστε σε κάθε περίπτωση από τις ανακοινώσεις της πολιτείας και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που εκδίδουν τα αρμόδια όργανα.

Η ΠΟΒΑΣ θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι οδηγίες που σας στείλαμε σε προηγούμενο mail μπορούν να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν στους χώρους εργασίας.

Η Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας θα είναι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον ενημέρωση που θα προκύψει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η γραμματειακή υποστήριξη της Ομοσπονδίας, όπως ήδη ενημερωθήκατε, γίνεται με εξ’ αποστάσεως εργασία και ως εκ’ τούτου θα ενημερωθείτε άμεσα για ότι νεότερο.

Απάντηση