ΠΟΒΑΣ: η Πανελλήνια Ομοσπονδία πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της στα γραφεία της

Την Κυριακή στις 03 Ιουλίου 2016 η Πανελλήνια Ομοσπονδία πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της, στην αίθουσα συνεδριάσεων, στα γραφεία της στην Αθήνα. Με ισχυρή συμμετοχή αντιπροσώπων από τα περιφερειακά σωματεία μέλη της ΠΟΒΑΣ και ιδιαίτερη απλότητα, δυναμική και υπευθυνότητα που εκφράστηκε μέσα από τον έντονο προβληματισμό στα μείζονα προβλήματα του κλάδου, τα μέλη της Ομοσπονδίας επισήμαναν την πρόθεσή τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις συνεργαζόμενοι για τον κοινό σκοπό, που είναι η έξοδος του κλάδου από την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Θεόφιλος Παγιάτης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε κυρίως τους αντιπροσώπους που ταξίδεψαν αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να είναι παρόντες. Στην ομιλία του που ακολούθησε, έκανε σαφείς τις προθέσεις της ΠΟΒΑΣ, να είναι αυστηρή, δίκαιη και να μην χαρίζεται σε κανέναν, αλλά προπάντων να είναι αρωγός στα προβλήματα των κατασκευαστών. Είπε χαρακτηριστικά «οι πιο ρεαλιστές αντιλαμβάνονται πως με ασυνεννοησία και ατελείωτες επώδυνες διενέξεις, δεν θα προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα με προοπτική, ειδικά σήμερα σε μια αγορά που πλησιάζει κοντά στη Βιβλική Βαβέλ». Στην αναλυτική ομιλία του αναφέρθηκε στους στόχους της Ομοσπονδίας και την ιεραρχική δομή τους, καθώς και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο το αμέσως επόμενο διάστημα λαμβάνοντας εντολή από την Γενική Συνέλευση των Μελών.

Την Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ κος Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος στην προγραμματισμένη ομιλία του, έδωσε πληροφορίες για την κατάσταση της αγοράς και τις προτάσεις που έχει κάνει η Συνομοσπονδία προς την πολιτεία, για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και του κλίματος που επικρατεί στη κοινωνία.

Ο κος Γιώργος Γαζεπίδης ως υπεύθυνος της PROFILMEDIA, αναφέρθηκε ιστορικά στην διαδρομή των πέντε Συνεδρίων των Κατασκευαστών που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα και στην απόφαση της ΠΟΒΑΣ για την υλοποίηση του 6ου Συνεδρίου των Κατασκευαστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στην Κοζάνη, τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κος Κωνσταντίνος Κυριακίδης και ο Πρόεδρος του σωματείου Κοζάνης κος Δημήτρης Καλαϊτζάκης, τίμησαν με την παρουσία τους την Γενική Συνέλευση και αφού έλαβαν τον λόγο, αναφέρθηκαν στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΒΑΣ, το οποίο και ευχαρίστησαν. Δεσμευτήκαν αμφότεροι ότι θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην διοργάνωση και επισήμαναν την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον νομό Κοζάνης η υλοποίηση του 6 ου Συνεδρίου των Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ.

Ο επιστημονικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κος Στέλιος Λαμπρακόπουλος έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα εκπαίδευσης πιστοποίησης και για τον Συνεργατικό Σχηματισμό, που σχεδιάστηκε με στόχο να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου των κατασκευαστών. Ανέφερε επίσης τις προσπάθειες που κάνει η ΠΟΒΑΣ για την αναβάθμιση του επαγγελματικού περιγράμματος, με στόχο την ενίσχυση των μεταλλικών κατασκευών.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Δημήτρης Μαρίνος Πρόεδρος της ΟΜΜΕΑ, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Χαράλαμπος Αντωνογιαννάκης, ο επιστημονικός σύμβουλος της ΠΟΒΑΣ κ. Νικόλαος Κεραμίδας και ο κύριος Γιώργος Μπολιάς από την εταιρεία ΝΕΟΚΕΜ.

Μετά το διάλειμμα για καφέ ακολούθησε το δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης, μόνο για τους αντιπροσώπους της ΠΟΒΑΣ με την εκλογή του προεδρείου το οποίο αποτελούσαν οι κύριοι, Γιάννης Στριλιγκάς από το σωματείο Χανίων, Χρήστος Ξανθόπουλος από το σωματείο Κομοτηνής και Στέλιος Καλαφατάκης από το σωματείο Ηρακλείου. Ο Γ. Γραμματέας κ. Αναστάσιος Αθανασόπουλος διάβασε αρχικά τον διοικητικό απολογισμό αναφερόμενος στις δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και στην συνέχεια τον προγραμματισμό δράσεων για το άμεσο μέλλον. Ο αναπληρωτής ταμίας κ. Λάζαρος Ασλανίδης διάβασε τον Οικονομικό Απολογισμό και τον Προϋπολογισμό.

Εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, ο προγραμματισμός δράσεων και ο προϋπολογισμός. Στην συνέχεια αφού έγιναν τοποθετήσεις σε αρκετά θέματα από τους αντιπροσώπους και συζητήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, προχώρησαν στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.

Απάντηση