ΠΟΒΑΣ: Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της

ΠΟΒΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 πραγματοποίησε την Εκδήλωση – Ημερίδα με θέματα «Δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρήσεων του κλάδου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020» & «Τεχνική εκπαίδευση & επιχειρήσεις».


Μια ουσιαστική συνάντηση ανθρώπων του Κλάδου μας, καθηγητών της Δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης, εκπροσώπων Πανελληνίων ομοσπονδιών τεχνικών επαγγελμάτων και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων και των Επιστημονικών Συμβούλων της ΠΟΒΑΣ

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και άνοιξε το κύκλο των ομιλιών αναφερόμενος στο έργο της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα στην εκπαίδευση των συναδέλφων κατασκευαστών και τη σύνδεση του κλάδου με την τεχνική εκπαίδευση και την μαθητεία στις επιχειρήσεις του κλάδου, στην πιστοποίηση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί ο κλάδος καθώς τις συνεχιζόμενες δοκιμές στα εξώφυλλα και τις πιστοποιήσεις των προϊόντων, στην έκδοση του Τεχνικού Εγχειρίδιου Τοποθέτησης κουφωμάτων, στις προωθητικές ενέργειες για το Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής ΠΟΒΑΣ FPC.

Έγινε αναφορά και στην επικείμενη υλοποίηση του έργου «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από την ΠΟΒΑΣ» στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Η επιλογή της ΠΟΒΑΣ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών που έχει καταβάλλει η Ομοσπονδία στον τομέα της εκπαίδευσης επί σειρά ετών.

Επίσης μίλησε για την προσπάθεια ενημέρωσης των κατασκευαστών σχετικά με τα πρότυπα που αφορούν τις μεταλλικές κατασκευές & τις συγκολλήσεις.

Επεσήμανε την σημαντικότητα της ενίσχυσης των συνεργατικών δράσεων μεταξύ των κατασκευαστών και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην διεύρυνση της Ομοσπονδίας και την διατήρηση της επικοινωνίας μεταξύ των σωματείων μελών και της ΠΟΒΑΣ, σε υψηλά επίπεδα με όρους ποσοτικούς αλλά κυρίως ποιοτικούς.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στα φαινόμενα εμπαιγμού των συναδέλφων κατασκευαστών όπως τα χαρακτήρισε και την σκοπιμότητα των εντυπώσεων που προκαλείται από ορισμένους, μέσω αναφορών στα πιστοποιητικά εξωφύλλων, οι οποίοι επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά το θυμοσοφικό απόφθεγμα «στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις».

Απλά μένουν πειθαρχημένοι στην εξυπηρέτηση συμφερόντων σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την παρακμιακή πορεία τους.

Η Ομοσπονδία είναι εδώ με ανοιχτές πόρτες για όλους! Κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνει μέσα από συλλογικές αποφάσεις και διαδικασίες, είναι απόλυτα συμβατές με τα όσα προβλέπονται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τη νομοθεσία.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον προγραμματισμό του μεγάλου γεγονότος του Κλάδου.

Ο κος Γιώργος Γαζεπίδης από την Profilmedia έκανε μια λεπτομερή παρουσίαση στον σχεδιασμό και την προβολή του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Αγρινίου από 16-18 Οκτωβρίου 2020.

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί Προσυνεδριακές εκδηλώσεις σε Ηράκλειο Κρήτης και Κομοτηνή

Η εταιρεία μας, η Profilmedia έδωσε το “παρών” δίνοντας το στίγμα της διάδοσης και προβολής του “8ου Πανελληνίου  Συνεδρίου Κατασκευαστών – ΠΟΒΑΣ”
 
Οι δύο βασικές ομιλίες της ημερίδας είχαν ως στόχο να παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες οι τρέχουσες δυνατότητες άντλησης χρηματοδότησης, καθώς και η προσπάθεια σύνδεσης της τεχνικής εκπαίδευσης με τον κλάδο.

Στην 1η ομιλία, ο κος Δημήτριος Γιακούλας, επιστημονικό στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρήσεων του κλάδου κατά το τρέχον χρονικό διάστημα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Συγκεκριμένα ανέλυσε τόσο τις τρέχουσες προσκλήσεις που υπάρχουν στα διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα, όσο και διάφορα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από επιχειρήσεις του κλάδου για την άντληση χρηματοδότησης με στόχο την ανάπτυξη αυτών και βελτίωση προϊόντων και υπηρεσιών.

Επισήμανε στους παρευρισκόμενους τους παράγοντες που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους καθώς και τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν κατά την υποβολή μίας αίτησης για χρηματοδότηση.

Τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε δράσεις όπως η «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις» και το «Επιχειρούμε Έξω».

Στην 2η ομιλία, η κα Κατερίνα Καλαϊτζάκη, Τομεάρχης Πληροφορικής, Οικονομίας και Διοίκησης της Σιβιτανίδειου Σχολής, αναφέρθηκε στη σύνδεση των επιχειρήσεων με τη Μαθητεία και τη δημόσια τεχνική εκπαίδευση.

Επιπροσθέτως παρουσίασε το Ευρωπαϊκό έργο METVET που υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus+.

Έπειτα από μία σύντομη παρουσίαση της Σιβιτανίδειου Σχολής, έκανε εκτενή αναφορά της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τη σύνδεση αυτής με τον ευρύτερο κλάδο των κατασκευών αλλά και του Αλουμινίου – Σιδήρου ειδικότερα.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στις μελλοντικές τάσεις της αγοράς σχετικά με την απασχόληση συσχετίζοντας τη ζήτηση με το επίπεδο προσόντων.

Τέλος έκλεισε την ομιλία της με το έργο METVEΤ, κάνοντας παρουσίαση των επιμέρους δράσεων και των στόχων του διακρατικού Ευρωπαϊκού Έργου στον κλάδο του Αλουμινίου και Σιδήρου.

Τίμησαν την εκδήλωση με την συμμετοχή τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΟΒΥΕ και Α’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Δημήτριος Βαργιάμης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου κος Κωνσταντίνος Κατσαρός, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΒΥ και αντιπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κος Χρήστος Λούσης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Δράμας κος Όθων Μουρμούρης, ο Πρόεδρος της ΠΟΒΕΣΑ κος Γεώργιος Βλασόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου κος Στέφανος Παλλαντζάς, και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Κατασκευαστών Συνθετικών Κουφωμάτων κος Γιάννης Αγιαννίδης.

Παρευρέθηκαν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και Κατασκευαστές ερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Μετάλλιο θέλησης και αγωνιστικότητας στην ΠΟΒΑΣ.
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ – Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, τίμησε με ” Αναμνηστικό Μετάλλιο για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΒΕΕ” τον Θεόφιλο Παγιάτη, πρόεδρο της ΠΟΒΑΣ για την διαρκή και ενεργό συμμετοχή της ΠΟΒΑΣ στα δρώμενα , και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι τιμή για την Συνομοσπονδία που έχει ενεργά μέλη όπως είναι η ΠΟΒΑΣ, της οποίας το Δ.Σ. έχει  υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των Συναδέλφων και του Κλάδου που εκπροσωπούν. Θερμά συγχαρητήρια.

Μετά το ελαφρύ γεύμα ακολούθησε το δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης με την εκλογή του Προεδρείου, το οποίο αποτέλεσαν οι κ.κ. Βασίλειος Νικολέτας από το Σωματείο Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Στριλιγκάς από το Σωματείο Ηρακλείου Κρήτης και Κωνσταντίνος Πελεκούδας από το Σωματείο Μαγνησίας.

Ανεγνώσθη ο Οικονομικός Απολογισμός από τον Ταμία κ. Ζιώγα Ζήση και ο Προϋπολογισμός από τον Αναπληρωτή Ταμία κ. Παντελή Σολιδάκη. Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Γκαραγκούνης Πρόεδρος του Σωματείου Τρικάλων και μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, ανέγνωσε το Πρακτικό της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Τον Διοικητικό Απολογισμό του προηγούμενου έτους παρουσίασε ο Γεν. Γραμματέας κ. Χρήστος Παπαευθυμίου, ενώ στη συνέχεια ο κ. Λάζαρος Ασλανίδης Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΣ αναφέρθηκε στον Προγραμματισμό Δράσης του επόμενου έτους.

Εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός, ο Προγραμματισμός Δράσης και ο Προϋπολογισμός. Στη συνέχεια με απόφαση των μελών της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκε το αίτημα εγγραφής στην ΠΟΒΑΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Κατασκευαστών Συνθετικών Κουφωμάτων.

Ο κ. Παγιάτης καλωσόρισε τον πρόεδρο του ΠΑΝ.ΣΥΝ.Κ κ. Αγιαννίδη στους κόλπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ

Θεματολογία αιχμής η οποία διαμορφώνεται με την συμμετοχή όλων των συναδέλφων, συνεργατών, συν διοργανωτών. Η Ομοσπονδία πραγματικά συνεργάζεται με ένα μεγάλο τμήμα του ευρύτερου κλάδου και της αγοράς σε θέματα ουσίας.

Η επιτυχία του θα δικαιώσει τους κόπους πολλών ανθρώπων, οι οποίοι κάνουν σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ είναι μια διαρκής διαδικασία με προσυνεδριακές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, από την οποία διαδικασία καταφέρνουμε να προσεγγίσουμε σε μεγάλο βαθμό τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους και τον κλάδο.

Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας είναι μια σημαντική ομαδική προσπάθεια η οποία πρωτίστως διακρίνεται για τον σεβασμό που προάγει μεταξύ των ανθρώπων του κλάδου και δίνει την ευκαιρία σε όλους να εκφραστούν ελεύθερα προστατεύοντας τον διάλογο.

Έτσι λοιπόν το 2020 η ΠΟΒΑΣ θα προχωρήσει στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της στην πόλη του Αγρινίου μετά από απόφαση που έλαβε το Δ.Σ της Ομοσπονδίας με τουλάχιστον δυο προσυνεδριακές εκδηλώσεις στην Κομοτηνή και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Στο Αγρίνιο λοιπόν για πρώτη φορά το 8ο Συνέδριο σε ένα μεγάλο γεωγραφικό διαμέρισμα και συγκεκριμένα στο επιβλητικό και μεγαλοπρεπές Παπαστράτειο Μέγαρο θα συμμετέχει σύσσωμος ο κλάδος μας και όχι μόνον.

Απάντηση