ΠΟΒΑΣ: Επίσκεψη του Δ.Σ. στον Βόλο

Μετά από πρόσκληση του σωματείου Μαγνησίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία πραγματοποίησε το προγραμματισμένο διοικητικό της συμβούλιο, το Σάββατο 16 Απριλίου στα γραφεία του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν οι επιστημονικοί σύμβουλοι της ΠΟΒΑΣ κος Νίκος Κεραμίδας και κος Στέλιος Λαμπρακόπουλος, καθώς επίσης ο πρόεδρος κος Αλέξανδρος Δημόπουλος και μέλη του τοπικού σωματείου.

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε ήπιο και δημιουργικό κλίμα με ιδιαίτερες αναφορές στα προβλήματα των βιοτεχνών της τοπικής κοινωνίας.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνάντηση στο Επιμελητήριο του Ν. Μαγνησίας, όπου οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι κατασκευαστές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για την υφεσιακή κατάσταση της αγοράς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης ανέλυσε τα θέματα της εκπαίδευσης και πιστοποίησης των κατασκευαστών, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα θέματα του αθέμιτου ανταγωνισμού και του συνεργατικού σχηματισμού για τον οποίον έχει υλοποιηθεί σχετική μελέτη. Επίσης ανέφερε τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον καθώς και τις αιτίες καθυστέρησης έναρξής του.

Οι κύριοι Σπύρος Δημητριάδης αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΣ και Λάζαρος Ασλανίδης αναπληρωτής ταμίας, αναφέρθηκαν στις πιστοποιήσεις και την αδειοδότηση των ηλεκτροσυγκολλητών, ένα μείζον θέμα με το οποίο  ασχολείται η αρμόδια ομάδα εργασίας για τις μεταλλικές κατασκευές της ΠΟΒΑΣ.

Από την συζήτηση που ακολούθησε οι παρευρισκόμενοι έλαβαν σημαντικές πληροφορίες και προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί τμήμα κατασκευαστών στον Βόλο με σκοπό την εκπαίδευση και την πιστοποίησή τους από ανεξάρτητο φορέα, όπως προβλέπεται από το σχήμα της πιστοποίησης.

Τα διοικητικά στελέχη της ΠΟΒΑΣ στα πλαίσια ειλημμένης απόφασης για την ενίσχυση της αμφίδρομης επικοινωνίας με τη βάση των σωματείων μελών, συνεχίζουν τις επισκέψεις στην περιφέρεια με στόχο την ενότητα του κλάδου και την συλλογική διεκδίκηση λύσεων στα κοινά καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων.

 

Απάντηση