ΠΟΒΑΣ: Δυναμική συμμετοχή στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών στο Αγρίνιο (Photo & Video)

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών

Με το Σύνθημα «Το μέλλον ανήκει στον Κλάδο και στους Κατασκευαστές», ολοκληρώθηκε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ στο Αγρίνιο, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο από 27-29 Μαΐου 2022.


Το μεγάλο γεγονός του Κλάδου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η προσέλευση στο Συνέδριο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το Συνέδριο έχοντας πάντα στο κέντρο τους ανθρώπους του κλάδου, έδωσε νέα πνοή και αισιοδοξία προσφέροντας την δυνατότητα σε νέες και νέους επαγγελματίες να είναι ομιλητές και ομιλήτριες σε θέματα εξαιρετικού ενδιαφέροντος, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες. Ήταν ένα πρωτοποριακό Συνέδριο.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου σε συνεργασία με τις εταιρείες Profilmedia και Profilgroup, που ήταν οι οργανωτές του Συνεδρίου, υπό την Αιγίδα της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, με την ταυτόχρονη Υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και τη συνεργασία του Συλλόγου Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Στο τριήμερο Συνέδριο, το οποίο είναι το 8ο κατά σειρά για την ΠΟΒΑΣ, αναλύθηκαν ζητήματα όπως η χρήση του Αλουμινίου στην Οικιακή Αρχιτεκτονική, η Εξοικονόμηση Ενέργειας σε συνάρτηση με τις Κατασκευές Αλουμινίου, η Έξυπνη Ευρωπαϊκή Αξιολόγηση και η Πιστοποίηση Ενεργειακής Απόδοσης, το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Κλάδου Αλουμινίου, ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος σε συνάρτηση με την Αναγέννηση της Ελληνικής Μεταποίησης, οι Καινοτομίες και η Εφαρμογή τους στα Συστήματα Αλουμινίου, η Εξωστρέφεια και οι Εξαγωγές στην πράξη, το στοίχημα της Εξοικονόμησης Ενέργειας στην πράσινη μετάβαση, το «έξυπνο» σπίτι, η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας, η Πιστοποίηση Προσόντων για τον Κατασκευαστή Συστημάτων Αλουμινίου, ο Επαγγελματισμός- Διαφάνεια – Πιστοποιήσεις – Δυνατότητες απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων μέσω μάθησης στο πλαίσιο της εργασίας κ.λπ.

Το Συνέδριο ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου 2022 με τη συμμετοχή Κατασκευαστών, Βιομηχανιών και Επαγγελματιών, Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών, Φορέων και Σωματείων – Μέλη της Ομοσπονδίας- από όλη την Ελλάδα, ευελπιστώντας ότι αυτή η διοργάνωση θα είναι μια νέα αρχή για δημιουργικό διάλογο με όλους τους φορείς που θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του Κλάδου.

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ

Στο τριήμερο του Συνεδρίου τοποθετήθηκαν 30 ομιλητές, οι οποίοι εκπροσωπούσαν διαφορετικούς κλάδους στον χώρο των κατασκευών, ενώ παρευρέθηκαν στο Αγρίνιο και το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών – ΠΟΒΑΣ πρόσωπα που στελεχώνουν νευραλγικές θέσεις εταιρειών στην Ελληνική αγορά και όχι μόνο! Οι σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν πληροφορίες ιδιαίτερα χρήσιμες, τόσο σε πρακτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο «πολιτικής», αλλά και για το μέλλον του Κλάδου.

Χαρακτηριστικό για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία και την απήχηση του Συνεδρίου ήταν το γεγονός ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης εκτός από τα Ξενοδοχεία της πόλης, χρησιμοποιήθηκαν Ξενοδοχεία και καταλύματα που βρίσκονται σε άλλα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας!

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ

Την Παρασκευή, πρώτη μέρα του Συνεδρίου, στην 1η ενότητα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την χρήση του Αλουμινίου στην Οικιστική Αρχιτεκτονική με την Ήριννα Ντόκα, Αρχιτέκτονα Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
Ακολούθησε ο Ευάγγελος Ζαντές, Ενεργειακός Επιθεωρητής Ν. Αιτωλοακαρνανίας που ανέλυσε το επίκαιρο θέμα της Εξοικονόμησης Ενέργειας και τις Κατασκευές Αλουμινίου.
Το Συνέδριο ήταν και υβριδικό και όσοι εκ των ομιλητών δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν το θέμα τους μέσω διαδικτύου. Έτσι ο Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος από το ΚΑΠΕ ανέπτυξε ένα ενδιαφέρον θέμα, την Έξυπνη Ευρωπαϊκή Αξιολόγηση και Πιστοποίηση της Ενεργειακής Απόδοσης με τίτλο «Έργο e-PANACEA».
Ακολούθησε η ομιλία του Γιάννη Καραβούλια που αφορούσε τις εξωτερικές περσίδες και τα συστήματα σκίασης με ΖΙΠ.

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ

Στη 2η ενότητα μίλησαν κατασκευαστές από διάφορα Σωματεία του Κλάδου και ανέπτυξαν τις εμπειρίες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους.
Η Μαρία Νικολέτα, από την Επαγγελματική Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου-
Σιδήρου Αιτωλοακαρνανίας, μίλησε για το Ρόλο και την Εξέλιξη των Κατασκευαστικών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, και ο Κώστας Οικονόμου από την ίδια Επαγγελματική Ένωση έδωσε το στίγμα για τις Επιχειρήσεις των Μεταλλικών Κατασκευών.

Ο Χαράλαμπος Φαραστέλης Αντιπρόεδρος της ΕΝΚΑΣ Πειραιά, μίλησε για τις Ευκαιρίες και τις Δυσκολίες στη Διαδοχή μιας Επιχείρησης.

Στο τέλος των Ομιλιών μάς τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κος Χρήστος Τριαντόπουλος μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στο Συνέδριο.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη προσαρμογής στα νέα και πιεστικά δεδομένα που έχει δημιουργήσει η ενεργειακή κρίση, καθώς και στη στρατηγική και στα βήματα που έχει ακολουθήσει η Κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Ακόμη, ο κο Χρήστος Τριαντόπουλος επεσήμανε τις προοπτικές του Κλάδου στο πλαίσιο της κατεύθυνσης για την οικοδόμηση μίας βιώσιμης και κυκλικής οικονομίας, ενώ σημείωσε πως απέναντι στις διαδοχικές κρίσεις που έχουν προκύψει μέχρι τώρα, η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται με σχέδιο, συνέπεια και με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία.

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ

Με την παρουσία τους τίμησαν το Συνέδριο ο κος Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο οποίος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στην ενίσχυση και σύνδεση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, την κατάρτιση, τη μαθητεία και την πρακτική άσκηση. Η βελτίωση των γνώσεων, των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των ατόμων που εργάζονται ή μαθητεύουν σε φορείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, δημιουργούν ανάπτυξη και δυνατές ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις.

Το Σάββατο 28 Μάϊου 2022 δεύτερη μέρα του Συνεδρίου αξιότιμοι εισηγητές τοποθετήθηκαν πάνω σε ενδιαφέροντα θέματα του Κλάδου. Πιο συγκεκριμένα στον Α΄ Κύκλο στην 1η ενότητα θέματα που αφορούσαν την ανάπτυξη, τις προκλήσεις και την εξωστρέφεια.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ Θεόφιλος Παγιάτης στην κεντρική ομιλία του Συνεδρίου τόνισε μεταξύ άλλων «θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους στηρίζουν το Συνέδριό μας. Τους χορηγούς μας, οι οποίοι εξαρχής στάθηκαν δίπλα μας και μας ενθάρρυναν μετά τις δύο συνεχόμενες αναβολές λόγω της πανδημίας. Η σημαντική προσφορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στον Κλάδο όλο το προηγούμενο διάστημα των διαδοχικών κρίσεων, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο Φορέας θέλει και μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στον Κλάδο και στην κοινωνία.»

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ

Ακολούθησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου Γιώργος Μεντζελόπουλος με θέμα το Ελληνικό Αλουμίνιο – παρόν και μέλλον του Κλάδου. Επόμενος ομιλητής ο Γιάννης Αρβανίτης από την Βιομηχανία Διέλασης Αλουμινίου Europa με θέμα “Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις και προσπερνώντας εμπόδια: Καινοτομία, Τόλμη και επενδύσεις”.

Η Τάνια Τζίκα, Πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Παραγωγής Συστημάτων Αλουμινίου Elvial μίλησε για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ο οποίος αποτελεί μία ευκαιρία για την αναγέννηση της Ελληνικής Μεταποίησης.
Με την ομιλία του και με τα χειροπιαστά επιχειρήματα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Alumil Γιώργος Μυλωνάς αναφέρθηκε στο πώς και τι πρέπει να κάνει ο Κατασκευαστής Αλουμινίου για να μπορέσει να μπει στις Ξένες Αγορές.

Η 2η ενότητα του Α΄ κύκλου περιλάμβανε θέματα όπως οι καινοτομίες, ο ρόλος του χρώματος και οι πιστοποιήσεις.

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aluminco Αργύρης Καρράς, παρουσίασε τις Καινοτομίες των Συστημάτων και τις Εφαρμογές του Αλουμινίου στα κτήρια.
Ο Νίκος Βλαχάκης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας χρωμάτων Πούδρας Νeokem στην αναλυτική του ομιλία παρουσίασε τα Σύγχρονα Δεδομένα για τις Τάσεις και τις Εξελίξεις στα Χρώματα, και πώς επιλέγουμε το σωστό προϊόν για να αυξήσουμε την αξία μιας κατασκευής.

Ο Παύλος Βαταβάλης Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της Βιομηχανίας Παραγωγής Συστημάτων Αλουμινίου ΕΤΕΜ αναφέρθηκε στην Αναθεώρηση του Κανονισμού για τα Δομικά Προϊόντα 305/2011 και τη Σήμανση CE Κουφωμάτων και Υαλοπετασμάτων.
Τα Καινοτόμα Αντικωνωπικά συστήματα αποτελούν τη λύση για να απωθούμε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες από το σπίτι, το γραφείο και γενικότερα σε χώρους που βρισκόμαστε. Ο Ευτύχιος Γαλανός από την εταιρεία Ideco μίλησε για τις καινοτομίες και εξελίξεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η εταιρεία Nice – Aluit πρόσφερε με τη χορηγία της το ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα στους συμμετέχοντες στο Συνέδριο.

Στον απογευματινό κύκλο του Σαββάτου τα θέματα αφορούσαν τις Εξαγωγές, την Εξοικονόμηση Ενέργειας και τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές που πρέπει να ακολουθούν οι επαγγελματίες για να μπορέσουν να εισχωρήσουν και στις ξένες αγορές.

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ

Ο Γιάννης Δασκαλόπουλος από την εταιρεία TEHNI Παντέλος ανέλυσε το θέμα πώς μπορεί μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον Κλάδο του Αλουμινίου να εξάγει το προϊόν του. Για το στοίχημα σχετικά με την Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Πράσινη Μετάβαση μίλησε ο Χάρης Δούκας Επίκουρος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Ο Κώστας Λάσκος πρόεδρος Π.ΣΥ.Π.ΕΝ.ΕΠ για την αντιμετώπιση των διαφανών στοιχείων σύμφωνα με τις νέες ΤΟΤΕΕ.
Ένα σημαντικό θέμα με τίτλο «Χαρτογραφώντας Αγεωγράφητους Χαρακτήρες», που σημαίνει ότι για να πάμε μπροστά θα πρέπει να γινόμαστε όλο και καλύτεροι άνθρωποι σε όλους τους τομείς ανέλυσε η Ρούλα Κωτούδη από την εταιρεία KPR Consulting.

Είναι ευθύνη του κατασκευαστή για τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του. Θα πρέπει να ακολουθεί κάποια πρότυπα που θα του δώσουν να έναυσμα να προχωράει μπροστά. Σε αυτό τοποθετήθηκε ο Βιργίλιος Μαρωνίδης από την εταιρεία Ilicon.
Και ακολουθεί η ομιλία του Δημήτρη Ταρλαντά Μηχανολόγος Μηχανικός από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που αφορούσε το «έξυπνο σπίτι» με προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία Nice-Aluit.

Το βράδυ του Σαββάτου στο Restaurant ΠΙΘΑΡΙ στο δείπνο του οποίου χορηγός ήταν η Βιομηχανία Διέλασης Alfa – Alousystem οι σύνεδροι μπόρεσαν μετά από μία γεμάτη μέρα, αλλά με πολλά οφέλη να απολαύσουν τοπικά εδέσματα μετά μουσικής.

Στο Συνέδριο παρευρέθη και ο Β΄ Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ Ιωάννης Βαφειαδάκης.

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ

Την τρίτη ημέρα του Συνεδρίου, Κυριακή 29 Μαΐου συζητήθηκαν θέματα για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και την Πιστοποίηση του Κατασκευαστή Αλουμινίου. Η Μαίρη Βαραγγούλη, Msc στην εκπαίδευση Ενηλίκων, εκπαιδευτικός μίλησε για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και την Αγορά Εργασίας.
Η Έλλη Γκανάκου, Διευθύντρια της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου – ΕΕΑ ΑΜΚΕ, Φορέας Πιστοποίησης Προσόντων για τον Κατασκευαστή Συστημάτων Αλουμινίου τόνισε τη σημαντικότητα της πιστοποίησης μέσω σεμιναρίων των Κατασκευαστών ώστε να αποκτήσει κύρος η επιχείρησή του.

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ

Και για τον Επαγγελματισμό, τη Διαφάνεια και τις Πιστοποιήσεις αναφέρθηκε ο Παντελής Σολιδάκης, Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ Πειραιά και Ταμίας της ΠΟΒΑΣ.
Ανάμεσα στους ομιλητές και ο Πάρης Λιντζέρης, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ο οποίος αναφέρθηκε για τις Δυνατότητες Απόκτησης των Επαγγελματικών Δεξιοτήτων μέσω της μάθησης στο πλαίσιο εργασίας.

Κατά την τρίτη μέρα των εργασιών χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος μαζί με το Δ.Σ. της περιφέρειας έκανε χορηγία την μονοήμερη εκδρομή στο Θέρμο και γεύμα σε ένα υπέροχο παραλίμνιο κτήμα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο οποίος μαζί με το Δ.Σ. του επιμελητηρίου έκανε χορηγία μια τσάντα με τοπικά προϊόντα, ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γιώργος Παπαναστασίου για την έκδοση αντιτύπων προβολής αξιοθέατων Αγρινίου καθώς και διευκόλυνση στάθμευσης και κίνησης των Σύνεδρων, ο Δήμαρχος Θέρμου κος Σπύρος Κωνσταντάρας για την ξενάγηση στο Θέρμο, με ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και καφέ στην γραφική πλατεία του Θέρμου, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε.Ν Αιτωλοακαρνανίας κος Λίνος Μπλέτσας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κος Σωκράτης Κωστίκογλου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκευαστών Αλουμινίου-Σιδήρου Βασίλης Νικολέτας ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς φορείς για την προσφορά τους στο Συνέδριο.

Επίσης τίμησε με την παρουσία του ο κος Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, ο οποίος από το βήμα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ αναφέρθηκε στην ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου υπολογισμού των τιμών στην ενέργεια αλλά και την επιβολή πλαφόν στην λιανική και την χονδρική τιμή. Επεσήμανε το δύσκολο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις εξαιτίας των επιπτώσεων από την αύξηση του κόστους της ενέργειας και τόνισε ότι αν και η κυβέρνηση έχει λάβει μια σειρά μέτρων 5 δισ. ευρώ, αυτά δεν φτάνουν για να μπορέσουν να ενισχύσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά τα οποία καλούνται να σηκώσουν το βάρος των ανατιμήσεων. “Ζούμε μια πολυεπίπεδη κρίση, η οποία έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα μετά και τον πόλεμο στην Ουκρανία”, ανέφερε ο κος Καββαθάς προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που και πότε μπορεί να σταματήσουν οι πληθωριστικές πιέσεις. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η αλλαγή του τρόπου και του μίγματος υπολογισμού της τιμής της ενέργειας θα πρέπει να είναι ο στόχος για την λύση του προβλήματος και πως  είναι αναγκαία η επιβολή πλαφόν, τόσο στην χονδρική όσο και στη λιανική τιμή της ενέργειας. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ  στην διάρκεια της ομιλίας του μετέφερε επίσης τους χαιρετισμούς του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ και υπογράμμισε ότι η ΠΟΒΑΣ αποτελεί μια πρωτοπόρα Ομοσπονδία, ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό τομέα, ενώ εξήρε την προσπάθεια που καταβάλει τα τελευταία είκοσι χρόνια.

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου κο Βασίλη
Νικολέτα
για την όλη προσπάθεια πραγματοποίησης του Συνεδρίου στην πόλη του
Αγρινίου.

Μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου-Σιδήρου βράβευσε τέσσερις σημαντικούς ανθρώπους του Κλάδου, που πρόσφεραν πολλά με την εμπειρία και τις γνώσεις τους στον Τομέα της Εκπαίδευσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Τους κα Αθανασία Φάκα, τον κο Νικόλαο Κεραμίδα, τον κο Αβέρκιο Κατσίπη, και τον Δρ.Στέλιο Λαμπρακόπουλο. Το Συνέδριο στήριξαν με τη χορηγία τους Βιομηχανίες και Εταιρείες του Αλουμινίου.

Διακεκριμένοι χορηγοί: Europa, Alumil, Aluminco, Elvial, Exalco, Etem, Ideco
Μεγάλοι Χορηγοί: Metaloumin, NXS, Panidis, Tehni, Analko, Neokem, Verpan, Rolka, Thiral, Metal+, Δούκας, Συνοδιάς, Power Lock
Χορηγοί: Viomal, AkzoNobel, Rozos, Vergina, Newin, Aluplast, Aluxal, Σιγγιρίδης-Μυλωνάς, Themelio Software, GS, Global Samaras, Sherwin Williams, BLK, Nice
Υποστηρικτές: Elval Colour, Domus,Saint Gobain, Spal, Al-set, Arch Windows, Team Roll, Aperto, security Lock, Γιάννης Καραβούλιας, Electronic Door, Extraplastica, Extra color
Ειδικός Χορηγός: Alfa-Alοusystem

Συμμετείχαν και στήριξαν το Συνέδριο: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Αγρινίου, Επιμελητήριο Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας (ΟΕΒΑ), Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ) , Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Αιτωλοακαρνανίας, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος(ΤΕΕ), Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Σύνδεσμος Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής, Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών (Π.ΣΥ.Π.ΕΝ.ΕΠ.), Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ημαθίας (ΟΕΒΕΒέροιας).

Με την συνεργασία του Συλλόγου Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Σε όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου λειτούργησε έκθεση με όλα τα νέα προϊόντα και τις καινοτομίες των Βιομηχανιών και εταιρειών του Κλάδου.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου και Σιδήρου Θεόφιλος Παγιάτης μιλώντας στα μέσα επικοινωνίας τόνισε:

«μετά το επιτυχημένο Συνέδριο που έγινε στα Τρίκαλα, πολλές Επαγγελματικές Ενώσεις που ανήκουν στην Ομοσπονδία μας εξέφρασαν την επιθυμία να φιλοξενήσουν το επόμενο Συνέδριο στην πόλη τους.
Μετά από έρευνες που κάναμε επιλέχθηκε το Αγρίνιο. Το Συνέδριο γίνεται κάθε δύο χρόνια, αλλά λόγω της πανδημίας υπήρχε μια «παύση» δύο ετών.
Το Συνέδριο, αφορά όλο τον Κλάδο των Δομικών Κατασκευών, Αλουμινίου και Σιδήρου.
Έχουμε διάθεση να επιλύσουμε ζητήματα, να πάρουμε «τροφή» για σκέψη για την επόμενη μέρα στο χώρο και γι’ αυτό το σύνθημα του συνεδρίου μας είναι: «το μέλλον ανήκει στον κλάδο».
Πάνω σ’ αυτό έχω να τονίσω πως επειδή η Εξοικονόμηση Ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα σε όλες τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, θεωρούμε πως στην Εξοικονόμηση αυτή έχουμε μια πολύ σημαντική θέση.
Η πρώτη παρέμβαση που γίνεται να υπενθυμίσω προς την κατεύθυνση αυτή, της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Κτιριακού Τομέα, είναι η Αντικατάσταση των Κουφωμάτων.
Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας, το θέμα είναι επίκαιρο και γι’ αυτό πιστεύουμε πως το μέλλον ανήκει στον Κατασκευαστικό Κλάδο.
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε σχετικά με τη θεματολογία πως είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, τόσο για τους Επαγγελματίες, για τους Μηχανικούς, τους Αρχιτέκτονες, αλλά ακόμη και για κάποιον ιδιώτη, καθώς είναι θεματολογία αιχμής, που αφορά τις Εθνικές Πολιτικές, αλλά και συλλογικά την ευρωπαϊκή πολιτική για την Εξοικονόμηση Ενέργειας.
Περιέχει βέβαια και Κλαδικά ζητήματα σχετικά με την Εκπαίδευση και τις Πιστοποιήσεις κ.λπ., σχετικά με τις Καινοτομίες και το Μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων στη νέα εποχή.

Σημαντικό είναι ότι από το Αγρίνιο για πρώτη φορά θα μπορεί να παρακολουθήσει το Συνέδριο μέσα από τον υπολογιστή του κάποιος που δεν μπορεί να παραστεί. Να επισημάνουμε πως έχουν δηλωθεί τουλάχιστον 600 συμμετοχές. Η κάθε συμμετοχή μπορεί να διαθέτει περισσότερα από ένα άτομα, χωρίς φυσικά να συμπεριλαμβάνονται οι συνοδοί τους.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Φορείς του Αγρινίου, διότι από την πρώτη στιγμή μάς συμπαραστάθηκαν ουσιαστικά και φυσικά συγχαρητήρια στους Κατασκευαστές Αλουμινίου και Σιδήρου Ν. Αιτωλοακαρνανίας και τον Πρόεδρο Βασίλη Νικολέτα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Νικολέτας μιλώντας ανέφερε:

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ

«είναι από τα σημαντικότερα γεγονότα του Κλάδου μας το Συνέδριο και για εμάς είναι
μεγάλη τιμή που το φιλοξενούμε στην πόλη μας. Το προσπαθούσαμε χρόνια και το πήραμε μετά από πρόταση του Συλλόγου μας.

Ήταν μεγάλη τιμή και από την ΠΟΒΑΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου και Σιδήρου) καθώς αναβαθμίζει την περιοχή μας και δείχνει πως όλες οι εταιρείες έχουν τεράστιο κατασκευαστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στη Δυτική Ελλάδα, η οποία είναι μια περιοχή που διαθέτει πολλά αξιόλογα κτήρια αρχιτεκτονικά και έχει παράλληλα τη δυνατότητα να εξελιχθεί περισσότερο.
Στην περιοχή διαθέτουμε πολλούς και καλούς επαγγελματίες κατασκευαστές, οι οποίοι εξελίσσουν συνεχώς τα κατασκευαστικά τους με νέα μηχανήματα, εξελίσσουν την τεχνογνωσία.
Ο Κλάδος των Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων στη Δυτική Ελλάδα είναι πολύ δυναμικός και διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία και οι άνθρωποι, παλαιότεροι και νεότεροι, έχουν όρεξη και διάθεση να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό, κάτι το τεχνολογικά εντυπωσιακό και αυτό είναι εξίσου σημαντικό.

Δείχνει πως η περιοχή μας θα προσελκύσει περίπου 2.000 επισκέπτες. Αυτό σημαίνει πως επί τρεις ημέρες θα ωφεληθούν τα καταστήματα της πόλης μας και οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την πόλη μας και θα δουν πως το Αγρίνιο είναι μια πόλη που μπορεί να στηρίξει τέτοια γεγονότα, πως διαθέτει ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν τέτοια γεγονότα, πως είναι μια πόλη που έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να διοργανώσει τέτοια γεγονότα.
Οι τοπικοί φορείς βοήθησαν πάρα πολύ να γίνει το Συνέδριο, το οποίο είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και έμεινε πίσω συνολικά τέσσερα χρόνια, δύο χρόνια μετά το τελευταίο Συνέδριο και δύο ακόμη χρόνια λόγω του Covid.
Μέσω του συνεδρίου οι άνθρωποι του Κλάδου θα ξαναγνωριστούμε και θα δούμε ποιες είναι οι νέες προκλήσεις και πως μπορούμε να προχωρήσουμε».

Από τους οργανωτές του Συνεδρίου ο Γιώργος Γαζεπίδης μιλώντας τόνισε:

«η επιλογή του Αγρινίου έγινε γιατί αποτελεί κόμβο για όλη την Ελλάδα και απαρτίζεται από πολλές μικρές επιχειρήσεις στο χώρο των Κατασκευών και φυσικά η περιοχή μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της οργάνωσης ενός τέτοιου Συνεδρίου.
Ο σκοπός του συγκεκριμένου Συνεδρίου είναι η ενημέρωση με βάση την επικαιρότητα στους Κλάδους των Κατασκευαστών, η Κατάρτιση, η Καινοτομία στον χώρο του Αλουμινίου, οι πιστοποιήσεις, τα νέα Προγράμματα Εξοικονομώ κ.λπ.
Επιθυμούμε να κερδίσει το ενδιαφέρον των Κατασκευαστών, των Μηχανικών, των Αρχιτεκτόνων, των Προμηθευτών, κάτι που φαίνεται πως έχουμε καταφέρει λόγω της μεγάλης προσέλευσης.
Υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή και η κινητικότητα είναι έντονη. Χαρακτηριστικό στοιχείο για τη βαρύτητα του Συνεδρίου και τη μεγάλη συμμετοχή είναι ότι κλείστηκαν δωμάτια και σε ξενοδοχεία και εκτός Αγρινίου, σε κοντινές και μακρινές αποστάσεις».

Ευχαριστούμε όλες και όλους που βρέθηκαν κοντά μας.

Καλή αντάμωση στο επόμενο Συνέδριο το Μάιο του 2024 στη Λάρισα.

Όλοι μαζί πάμε πιο δυνατοί!


Απάντηση