ΠΟΒΑΣ: Ακύρωση της απόφασης για μεταφορά των δανείων ΤΕΜΠΜΕ στην εφορία

δανείων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κου Θεόδωρου Σκυλακάκη, η οποία αφορά τη μεταφορά προς την Εφορία των υπολοίπων δανείων που έχουν δοθεί σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (πρώην ΤΕΜΠΜΕ).


Η απόφαση αυτή θα επιφέρει πλήθος προβλημάτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου μας αυξάνοντας τον κίνδυνο για κατάσχεση καταθέσεων και ακινήτων αλλά και απώλεια της φορολογικής τους ενημερότητας, διότι αυτά τα υπόλοιπα δανείων θα αντιμετωπίζονται ως χρέη προς το Δημόσιο.

Οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα το επόμενο διάστημα με την υφιστάμενη οικονομική κρίση ως συνέπεια της πανδημίας. Στην εξαιρετικά δύσκολη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης εκ μέρους των επιχειρήσεων και της κοινωνίας, η απόφαση αυτή θα δυσκολέψει την λειτουργία της αγοράς και θα οδηγήσει σε λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας.

Για τους λόγους αυτούς και κατόπιν των έντονων διαμαρτυριών μελών της Ομοσπονδίας μας, ζητάμε την άμεση ακύρωση της απόφασης αυτής για μεταφορά των δανείων ΤΕΜΠΜΕ στην εφορία, από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών.

Απάντηση