Πιθανή η επανέναρξη του «Εξοικονομώ II» χωρίς εισοδηματικό κριτήριο

εξοικονομώ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρχει ανώτατο εισοδηματικό κριτήριο για την υπαγωγή στο νέο κύκλο του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον, άφησε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Βερροιόπουλος ανήγγειλαν την προκήρυξη του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ύψους 250 εκατ. ευρώ και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σημείωσαν ότι ο οδηγός εφαρμογής με τους όρους και τις προϋποθέσεις θα βγει στον αέρα σε λίγες μέρες.

Προσδιόρισαν, επίσης, ως χρόνο έναρξης της υποβολής των αιτήσεων τα μέσα Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους υπολογίζεται ότι θα υπαχθούν 25.000 κατοικίες σε όλη τη χώρα.

Μαζί με τα ίδια κεφάλαια συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ που θα συνεισφέρουν τα νοικοκυριά, το πρόγραμμα θα ανέλθει στα 400 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βερροιόπουλος έκανε επίσης γνωστό ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις για το πρόγραμμα δεν θα αλλάξουν σε σχέση με εκείνους του προηγούμενου κύκλου.

Ωστόσο, όπως είπε, στην τελευταία κατηγορία των δικαιούχων το ανώτατο οικογενειακό εισοδηματικό κριτήριο ή θα ανέβει από τις 45.000 – 50.000 ευρώ στις 80.000 ευρώ ή δεν θα υπάρχει καθόλου όριο.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε και η προκήρυξη του προγράμματος «Ηλέκτρα», που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων με αρχικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ.

Πηγή: euro2day.gr

Απάντηση