Πάτρα: Εγκαίνια στη 8η Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου

Το Σάββατο 17-9-2016 ώρα 19.00 στον συνεδριακό χώρο της «Αγοράς Αργύρη» πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της 8ης Πανελλήνιας ΄Εκθεσης Αρχιτεκτονικού Έργου, την οποία διοργανώνει ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαίας και περιλαμβάνει τέσσερις επιμέρους ενότητες. Στην πρώτη ενότητα της έκθεσης με θέμα «Το περιθώριο», έχουν αναρτηθεί αρχιτεκτονικά σχέδια και μακέτες με τα καλύτερα έργα των ελλήνων αρχιτεκτόνων της τελευταίας πενταετίας.

Στην δεύτερη ενότητα έχουν αναρτηθεί τα σχέδια για την Ανάπλαση του παλαιού Λιμένα Πατρών, που προέρχονται από τα αποτελέσματα του σχετικού πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών που πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει τιμητική έκθεση για δύο κορυφαίους Έλληνες Αρχιτέκτονες την Σουζάνα και τον Δημήτρη Αντωνακάκη με τα έργα τους να παρουσιάζονται σε μακέτες, φωτογραφίες και σχέδια και στην τέταρτη ενότητα έχουν αναρτηθεί σε πινακίδες αρχιτεκτονικής μορφής τα έργα που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2007-13 και αυτά που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 2014-20 μέσω ΕΣΠΑ από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγχρόνως γίνονται ξεναγήσεις για το κοινό κάθε Κυριακή 11.00 π.μ. ή κατόπιν συνεννόησης, προβάλλονται βίντεο αρχιτεκτονικού περιεχομένου και πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πηγή: thebest.gr

Απάντηση