Ουρανοξύστης στην Κίνα «ντύνεται» από φωτοβολταϊκά

Κίνα

Άλλη μία καινοτομία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έλαβε χώρα στην Κίνα, αυτή τη φορά από την Hanergy, μία κινεζική εταιρεία ΑΠΕ που κατάφερε να δημιουργήσει μία μεγάλη γυάλινη “κουρτίνα” απο φωτοβολταϊκά, με την οποία έντυσε το κτίριο του China Pharmaceutical International Innovation Park στην πόλη Nachang.


Για την συγκεκριμένη κατασκευή συνολικής έκτασης 6000 τετραγωνικών μέτρων στην Κίνα, χρειάστηκαν 4600 κομμάτια φωτοβολταϊκών του τύπου HanWall Oerlikon, κάθε ένα από τα οποία είχε διαστάσεις μόλις 1,2 x 1,13 αλλά ισχύ που έφτανε τα 100 watts.

Έτσι, η συνολική ισχύς των 460kW που υποστηρίζει η κατασκευή, είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες του κτιρίου σε φωτισμό, εξαερισμό, θέρμανση και air conditioning, καθιστώντας της εξάρτηση του κτιρίου από το δίκτυο ουσιαστικά αμελητέα.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, η Hanergy φιλοδοξεί να πρωτοπορήσει στον τομέα των “έξυπνων” οικολογικών κτιρίων.

Μάλιστα το HanWall, όπως ονόμασαν το πρόσφατο επίτευγμά τους, αποτελεί μέρος μιας ερύτερης πρωτοβουλίας που ονομάζεται “New Eco City” και φιλοδοξεί να φέρει την οικολογική αρχιτεκτονική στο προσκήνιο και να συμβάλει στη δημιουργία βιώσιμων και αυτοδύναμων, όσον αφορά τις ενεργειακές τους ανάγκες, κτιρίων.

Πηγή: energypress.gr

Απάντηση