Οι εκδηλώσεις της ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ EXPO 2021

εκδηλώσεις-ΟΙΚΟΔΟΜΗ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει, και φέτος, η αγορά του κλάδου της οικοδομής και των κατασκευών τις εκδηλώσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στα πλέον σύγχρονα και καυτά θέματα της αγοράς.


Πρόκειται για εκδηλώσεις που επικεντρώνονται στα πλέον σύγχρονα και καυτά θέματα της αγοράς με απαντήσεις από εξειδικευμένα στελέχη και experts:

Achitects Talk

Μια από τις κεντρικές εκδηλώσεις της ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO αναμένεται να είναι και φέτος το Architects Talk by Archisearch.Gr. Ορισμένα από τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί το φετινό Architects Talk είναι το ζητούμενο της βιωσιμότητας, το μέλλον της εργασίας, η ανάγκη για μια νέα προσέγγιση στο δημόσιο χώρο και ο τομέας των υλικών στον οποίο, ειδικά η Ελλάδα, αναδεικνύεται σε κορυφαίο διεθνή παίκτη στις εξαγωγές.

Στο πλαίσιο αυτό, δύο ειδικές ενότητες θα αφιερωθούν στο ελληνικό μάρμαρο και στο αλουμίνιο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα δώσουν το παρών και θα συμμετάσχουν τα κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία της χώρας, τα οποία θα καταθέσουν τις απόψεις τους, τις θέσεις και τις εμπειρίες τους, γύρω από τις τάσεις στο ξενοδοχείο, την κατοικία, την αόρατη αρχιτεκτονική, τα γραφεία του μέλλοντος και το storytelling design.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής του Archisearch.gr το Architects Talk, είναι ένας θεσμός που επιθυμεί να επιταχύνει ή ακόμα και να εμπνεύσει τη θετική αλλαγή.

Open Space

Οι εκδηλώσεις Open Space γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών καθώς επικεντρώθηκαν στις νέες τάσεις, τις καινοτομίες και τις εφαρμογές στον κτιριακό κλάδο.

Φέτος, τα workshops και τα case studies που θα παρουσιαστούν, θα επικεντρωθούν σε θέματα όπως τα κτίρια μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, η πυροπροστασία, η αειφορία στα κτίρια, καθώς, επίσης, και στη σκίαση και τις προσόψεις και το ρόλο που παίζουν στην ενεργειακή ταυτότητα του κτιρίου. Μέσα από παρουσιάσεις αλλά και από case studies πιστοποιημένων ενεργειακά κτιρίων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις αλλά και τα καινούρια ζητούμενα της αγοράς.

Είναι προφανές ότι οι εκδηλώσεις Open Space γίνονται ακόμη πιο επίκαιρες καθώς έχει ήδη εξαγγελθεί και αναμένεται να τρέξει το επόμενο διάστημα νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ, το οποίο προβλέπεται να δώσει νέα πνοή στον κατασκευαστικό κλάδο και σε δραστηριότητες γύρω από τον κλάδο της οικοδομής.

Atelier Αρχιτεκτόνων

Στο πλαίσιο της ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2021, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Atelier Αρχιτεκτόνων 3. Νέοι ρόλοι σε υφιστάμενα κελύφη: Μετασχηματίζοντας το κτιριακό απόθεμα.

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί γύρω από τις αλλαγές που συντελούνται στις πόλεις μας μέσα από τα κτίριά τους και τον τρόπο που αυτά μετασχηματίζονται για να φιλοξενήσουν νέες πραγματικότητες.

Πολυκατοικίες μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων σε κατοικίες, βιοτεχνίες σε καταστήματα: τα υφιστάμενα κελύφη προσαρμόζονται σε νέες χρήσεις, στατικές απαιτήσεις, προδιαγραφές πυρασφάλειας, ενεργειακής απόδοσης και λειτουργικότητας.

Η τρίτη ημερίδα των Ατελιέ Αρχιτεκτονικής έχει στόχο να μελετήσει τους τρόπους με τον οποίους καθίσταται εφικτή η επανάχρηση των κτιριακών κελυφών στα σύγχρονα κέντρα πόλεων και τους βαθμούς δυσκολίας κατά την εξέλιξη των μελετών, των διαδικασιών αδειοδότησης και της κατασκευής.

Τελικά, η νέα εικόνα και λειτουργία των κτιρίων αποτυπώνεται στο αστικό τοπίο, δίνοντας νέους συσχετισμούς χρήσεων και αλλάζοντας σταδιακά τον χαρακτήρα του.

Πηγή: buildexpogreece.com

Απάντηση