Οι εισαγωγές αλουμινίου της Κίνας αυξήθηκαν 11,3% σε ετήσια βάση

Η Αυστραλία απαγορεύει τις εξαγωγές αλουμίνας & βωξίτη προς τη Ρωσία

Οι εισαγωγές αλουμινίου της Κίνας το πρώτο δίμηνο του 2023 αυξήθηκαν 11,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το Σάββατο, καθώς οι αγοραστές ανέμεναν βελτίωση της ζήτησης για το μέταλλο μετά το άνοιγμα της χώρας.


Οι αφίξεις ακατέργαστου αλουμινίου και προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του πρωτογενούς μετάλλου και του ακατέργαστου, κραματοποιημένου αλουμινίου ανήλθαν συνολικά σε 374.321 τόνους τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μαζί, σύμφωνα με τη Γενική Διοίκηση Τελωνείων.

Αυτό συγκρίνεται με 336.007 τόνους την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Κίνα απέσυρε τους αυστηρούς περιορισμούς της για τον COVID-19 στα τέλη του περασμένου έτους, ενισχύοντας τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη και καλύτερη ζήτηση για βιομηχανικά μέταλλα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο επεκτάθηκε τον Φεβρουάριο με τον ταχύτερο ρυθμό σε πάνω από μια δεκαετία.
Τους πρώτους δύο μήνες η εγχώρια παραγωγή πρωτογενούς αλουμινίου αυξήθηκε κατά 7,5% σε ετήσια βάση στους 6,74 εκατομμύρια τόνους, το υψηλότερο για την περίοδο τουλάχιστον από το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής (NBS) νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Μετά την υψηλότερη παραγωγή, οι εισαγωγές βωξίτη, βασικής πρώτης ύλης για την παραγωγή αλουμινίου, ανήλθαν συνολικά σε 23,62 εκατ. τόνους τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, αυξημένες κατά 12,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τελωνεία.

Παρά την ετήσια αύξηση των εισαγωγών αλουμινίου, οι υψηλές παγκόσμιες τιμές τους πρώτους δύο μήνες κατέστησαν τις εισαγωγές μη ελκυστικές.

Το συμβόλαιο αναφοράς αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου κατέγραψε μηνιαίο μέσο όρο 2.644 $ ανά τόνο τον Ιανουάριο, το υψηλότερο από τον Μάιο του 2022, ακολουθούμενο από μια διολίσθηση στα 2.373 $ ανά τόνο κατά μέσο όρο τον Φεβρουάριο. (Αναφορά από τους Siyi Liu και Dominique Patton, Πρόσθετες αναφορές από την Brenda Goh, Επιμέλεια από τον Lincoln Feast.)

Απάντηση