Ο ρυθμός ανακύκλωσης συσκευασιών αλουμινίου στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνει σε νέα ύψη στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά

ανακύκλωσης

Το ποσοστό ανακύκλωσης συσκευασιών αλουμινίου του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αυξηθεί στο 56%, το υψηλότερο επίπεδο ποτέ, αυξάνοντας από έτος σε έτος κατά 4% (από 52% το 2018).


Αυτά είναι τα ευρήματα για το ρυθμό ανακύκλωσης συσκευασιών αλουμινίου των τελευταίων δεδομένων του Οργανισμού Περιβάλλοντος, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην Εθνική βάση δεδομένων για τα απόβλητα συσκευασίας (NPWD) νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η αγορά συσκευασίας αλουμινίου αυξήθηκε κατά 8% (από έτος σε έτος), με 207.000 τόνους συσκευασίας αλουμινίου να πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του 2019. Ένα ρεκόρ 116.670 τόνων ανακυκλώθηκε, συμπεριλαμβανομένου περίπου 76% όλων των δοχείων ποτών αλουμινίου που πωλήθηκαν.

Περισσότεροι από 102.944 τόνοι της συλλεγόμενης συσκευασίας αλουμινίου (88%) ανακυκλώθηκαν σε νέα προϊόντα υψηλής ποιότητας στην Ευρώπη.

Το ποσοστό ανακύκλωσης των επιχειρήσεων ξεπέρασε για άλλη μια φορά τους στόχους, φτάνοντας το 63% (σε σύγκριση με το 60% το 2018), ενώ η ανακύκλωση συσκευασιών αλουμινίου που συλλέχθηκε από τους καταναλωτές αυξήθηκε επίσης κατά 20% από έτος σε έτος (από 74.595 το 2018 σε 89.543 το 2019).

Παράλληλα με τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα διαδεδομένα οφέλη της ανακύκλωσης, που παρέχονται μέσω πρωτοβουλιών όπως το MetalMatters και το Every Can Counts, η θετική αύξηση μπορεί να αποδοθεί εν μέρει στη συνεχιζόμενη επένδυση του τομέα αλουμινίου στην εξασφάλιση της ανακύκλωσης της συσκευασίας που παράγει.

Ο όγκος των συσκευασιών αλουμινίου που ανακτήθηκαν από την τέφρα πυρκαγιάς (IBA) αυξήθηκε επίσης, ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου όγκου των υπολειμμάτων οικιακών απορριμμάτων που μετατρέπονται σε ενέργεια από εγκαταστάσεις αποβλήτων (EfW) αντί να μεταβαίνουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Ο Rick Hindley, εκτελεστικός διευθυντής της Alupro, σχολίασε:

«Η συνεχιζόμενη αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης είναι ακόμη πιο σημαντική δεδομένης της ουσιαστικής αύξησης των πωλήσεων συσκευασιών αλουμινίου. Η ανακύκλωση αλουμινίου είναι μια πραγματική κυκλική ιστορία επιτυχίας. Απεριόριστα ανακυκλώσιμα, αναμορφωμένα ατελείωτα και διατηρώντας τις ιδιότητές του επ ‘αόριστον, σχεδόν το 75% του συνόλου του αλουμινίου που παράγεται ποτέ παγκοσμίως χρησιμοποιείται ακόμη σήμερα.

Μέσα σε 60 ημέρες, η συσκευασία αλουμινίου που ανακυκλώνουν οι καταναλωτές θα μπορούσε να επιστρέψει στα ράφια των σούπερ μάρκετ – ένα εξαιρετικά ισχυρό μήνυμα που φαίνεται να αντηχεί πραγματικά.

«Από το 2010, το ποσοστό ανακύκλωσης συσκευασιών αλουμινίου στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά 15% (από 41% το 2010 σε 56% το 2019). Αυτό καταδεικνύει την επιθυμία των Βρετανών καταναλωτών να εντείνουν και να κάνουν τα πάντα για το περιβάλλον.

Στόχος μας είναι να επιτύχουμε ποσοστό ανακύκλωσης συσκευασιών αλουμινίου κοντά στο 100% σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο – η διατήρηση μιας τόσο εντυπωσιακής προόδου είναι απαραίτητη για να γίνει αυτό πραγματικότητα. “

Απάντηση