Ο πύργος CityLife Allianz εντυπωσιάζει στον ορίζοντα του Μιλάνου με Elval ENF™

Ο νέος ουρανοξύστης είναι έργο του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Arata Isozaki. Η Elval Colour, ο πρωτοποριακός ευρωπαϊκός παραγωγός προϊόντων βαμμένου αλουμινίου, με υπερηφάνεια ανακοινώνει τη συνεισφορά της στην κατασκευή ενός από τα νεότερα και ψηλότερα κτήρια της Ιταλίας, τον πύργο CityLife Allianz στο Μιλάνο.

Ο καλαίσθητος πύργος αποτελεί έμπνευση του διασήμου Ιάπωνα αρχιτέκτονα ArataIsozaki (σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Andrea Maffei) και φθάνει τα 202 μέτρα πάνω από μια ιστορική πόλη, εναρμονισμένος με παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα όπως τον καθεδρικό ναό και τη Σκάλα του Μιλάνου.

Εμπνευσμένος από το έργο Endless Column του Brancusi, ο πύργος των 50 ορόφων και περίπου 53,000 τετραγωνικών μέτρων μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 3,800 ανθρώπους.

Χωρισμένος σε διακριτά τμήματα, τα παράθυρα καμπυλώνουν θυμίζοντας φουσκωμένα πανιά σε αντιδια στολή με τα άκαμπτα, στο χρώμα του χρυσού, υποστηρίγματα στη βάση του. Η διώροφη κεντρική είσοδος συνδέει το κτήριο με την κεντρική πλατεία CityLifeκαι το επίσης νέο σταθμό του μετρό M5Tre Torri, υπογραμμίζοντας τη λειτουργικότητα του έργου.

Σε ισορροπία με το ουδέτερο και εκλεπτυσμένο στυλ του πύργου, η Elval Colour προμήθευσε 5,000 τετραγωνικά μέτρα Elval ENF TM για την εξωτερική επένδυση. Τα φύλλα αλουμινίου διαστάσεων 1.5mm x 1000 mm σε χρώμα Canyon Grey που τοποθετήθηκαν σε όλη την εξωτερική επιφάνεια του κτηρίου είναι ελαφρά, ανθεκτικά στη διάβρωση και απολύτως άφλεκτα.

Elval ENFTM που χυτεύεται και ελλάσεται στην μητρική εταιρεία (ELVAL) και βάφεται από την ElvalColour, επιλέχθηκε για το εν λόγω project λόγω των εξαιρετικών μηχανικών ιδιοτήτων, της σκληρότητας αλλά και της αντοχής του χρώματος που προσφέρει.

H Elval Colour παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν όλο το εύρος των προϊόντων βαμμένου αλουμινίου για το κέλυφος κάθε είδους κτηρίου: Βαμμένα φύλλα και ρόλους για κατασκευή οροφών Orofe®, υδρορροών Ydoral®, συμπαγών φύλλων αλουμινίου για επενδύσεις όψεων Elval ENF TM, καθώς και σύνθετων φύλλων αλουμινίου etalbond® όπως επίσης και σύνθετα πάνελ ειδικά για ψηφιακή εκτύπωση.

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση