Ο παγκόσμιος γίγαντας υπεράκτιων αιολικών θέλει να γίνει κλιματικά ουδέτερος

αιολικών

Η μεγαλύτερη εταιρεία υπεράκτιων αιολικών στον κόσμο, η δανέζικη Orsted, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια αλυσίδα εφοδιασμού με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το έτος 2040.


Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η εταιρεία υπεράκτιων αιολικών – η οποία πρόσφατα ανέφερε ότι θα είναι ουδέτερη από άποψη άνθρακα μέχρι το 2025 – δήλωσε ότι το αποτύπωμα άνθρακα είχε δύο σκέλη.

Τα δύο σκέλη

Οι εκπομπές από τη δική της παραγωγή και λειτουργία και οι εκπομπές από την ενέργεια που εμπορεύεται μαζί με τα «αγαθά και τις υπηρεσίες» στην αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Frederica δήλωσε ότι θα συμπεριλάβει στο σχέδιό της στρατηγικούς προμηθευτές που εμπλέκονται στις «κατηγορίες με τις υψηλότερες εκπομπές άνθρακα» της αλυσίδας εφοδιασμού της, δηλαδή στην παραγωγή ανεμογεννητριών, καλωδίων και υποσταθμών.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι τα ορυκτά καύσιμα που χρησιμοποιούνται από τα πλοία που μεταφέρουν και εγκαθιστούν υπεράκτια αιολικά στοιχεία αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών στην αλυσίδα εφοδιασμού της.

Πηγή: insider.gr

Απάντηση