Ο Μετασχηματισμός της ενεργειακής αγοράς βασικό θέμα του Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017»

Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ετήσιο Συνέδριο του ΙΕΝΕ, «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017» το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (23-24 Νοεμβρίου) στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.


Το Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017» οργανώνεται ανελλιπώς για 22 συναπτά έτη και θεωρείται ένα από κορυφαία γεγονότα στον τομέα της ενέργειας καθορίζοντας εν πολλοίς την ενεργειακή ατζέντα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ΝΑ Ευρώπης.

Εξάλλου, για άλλη μία χρονιά, στους ομιλητές του συνεδρίου του ΙΕΝΕ περιλαμβάνονται κορυφαία στελέχη του ενεργειακού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών και ευρωπαϊκών ενεργειακών οργανισμών και εταιρειών.

Συνολικά θα υπάρξουν παρουσιάσεις και τοποθετήσεις από 50 υψηλού επιπέδου ομιλητές και οκτώ διαφορετικές συνεδρίες.

Με κεντρικό θέμα: «Οι Αγορές Ενέργειας σε Πορεία Μετασχηματισμού» το εφετινό συνέδριο του ΙΕΝΕ θέλει να υπογραμμίσει τις σημαντικές αλλαγές που ήδη παρατηρούνται στην διαμόρφωση του ενεργειακού μείγματος τόσο σε εθνικό – περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιό επίπεδο, και οι οποίες, εξάλλου, έχουν ήδη υποχρεώσει εταιρείες και οργανισμούς σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους αλλά και τα επενδυτικά τους σχέδια και γενικότερα τη θέση τους στις αγορές.

Αναλυτικότερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης θα ομιλήσει κατά την έναρξη εργασιών του Συνέδριου την Πέμπτη το μεσημέρι ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η παρουσίαση του “ World Energy Outlook 2017” του ΙΕΑ από το ανώτερο στέλεχος του κ. Brent Wanner.

Aκολούθως στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίας με τίτλο «H Ελληνική Αγορά Ενέργειας σε Αναζήτηση Μιας Νέας Κατεύθυνσης», θα υπάρξουν μια σειρά τοποθετήσεις από τους Προέδρους και CEO κορυφαίων ενεργειακών ομίλων, μεταξύ των οποίων ο κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο κ. Στάθης Τσοτσορός, Πρόεδρος του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, και ο κ. Μιχάλης Φιλίππου, Πρόεδρος του Διευθύνων Σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ.

«Οι Διεθνείς Αγορές Ενέργειας σε Μετασχηματισμό» είναι το θέμα της επόμενης συνεδρίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ως ομιλητές εξέχοντες αναλυτές από κορυφαίους διεθνείς ενεργειακούς οργανισμούς και think tank του εξωτερικού και ειδικότερα, ο κ. Karl Vella, Συντονιστής της Μονάδας Πολιτικής για Θέματα Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εurelectric, με έδρα τις Βρυξέλλες, η κ. Eugenia Gusilov, Διευθύντρια του Romania Energy Center (ROEC), με έδρα το Βουκουρέστι, ο Δρ. Yurdakul Yigitguden, Ανεξάρτητος Ενεργειακός Σύμβουλος, με έδρα την Άγκυρα, και πρώην Συντονιστής Οικονομικών και Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων του ΟΑΣΕ.

Οι έρευνες υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο θα βρεθούν στο επίκεντρο της τρίτης συνεδρίας του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017», στην οποία θα συμμετάσχουν ο Δρ. Ιωάννης Mπασιάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ, ο κ. Ιωάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, ο Δρ. Ντίνος Νικολάου, Tεχνικός Σύμβουλος της Energean Oil & Gas και Mέλος ΔΣ του ΙΕΝΕ, και ο Dr. Charles Ellinas, CEO & Founder της κυπριακής Natural Hydrocarbons Company Ltd.

«Ο Κρίσιμος Ρόλος του Φυσικού Αερίου και των ΑΠΕ στο Μετασχηματισμό της Ενεργειακής Αγοράς» και η «Μετάβαση της Ελληνικής Αγοράς Ηλεκτρισμού και το Target Model» αποτελούν δύο άλλες βασικές ενότητες του Συνεδρίου όπου θα συμμετάσχουν κορυφαία στελέχη της ενεργειακής αγοράς με συντονιστές τον κ. Γιάννη Χατζηβασιλειάδη, Προέδρου του ΙΕΝΕ, και του καθηγητή Παντελή Κάπρου, Καθηγητή Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΕΝΕ.

«Ο Μακροχρόνιος Ενεργειακός Σχεδιασμός και η Ενεργειακή Ασφάλεια» θα αποτελέσει ακόμα μία βασική ενότητα του Συνεδρίου ενώ τα θέματα της “Ενεργειακής Φτώχειας” και των “Επενδύσεων στον Ενεργειακό Τομέα” θα συζητηθούν εκτενώς σε δύο ξεχωριστές συνεδρίες.

Το εφετινό «Ενέργεια και Ανάπτυξη» τυγχάνει ευρείας στήριξης από σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς του τομέα της ενέργειας, αλλά και ευρύτερα με τη ΔΕΗ να είναι o μέγας χορηγός του Συνεδρίου και τον ΑΔΜΗΕ να είναι ο κύριος χορηγός της διοργάνωσης, ενώ χορηγοί είναι οι εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Στους υποστηρικτές συμπεριλαμβάνονται η Energean Oil & Gas, η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm, η ΔΕΠΑ, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. και η ΕΔΑ Αττικής.

Βασικοί χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι το ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia. gr, οι εφημερίδες «Καθημερινή», “New Europe” και “ Finance & Markets Voice” και οι ιστοσελίδες Euro2Day. gr, Insider. gr, Fmvoice.gr και Energypress. gr.

Πηγή: energia.gr

Απάντηση