Ο κομβικός ρόλος της ενέργειας στην οικονομική ανάπτυξη βασικό θέμα του 24ου ετήσιου Συνεδρίου του ΙΕΝΕ

ΙΕΝΕ

Με κεντρικό θέμα «Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη», το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργανώνει στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2019, το 24ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη».


H κορυφαία ετήσια εκδήλωση του ΙΕΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387) στην Αθήνα, συγκεντρώνει, για μια ακόμη φορά, μια πλειάδα κορυφαίων στελεχών του ενεργειακού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και εκπροσώπους μεγάλων διεθνών και ευρωπαϊκών ενεργειακών οργανώσεων και εταιρειών, που θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και τα δρώμενα σε όλο το φάσμα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Στόχος του φετινού Συνεδρίου του ΙΕΝΕ, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι να προσφέρει το βήμα για έναν ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο, καθώς και για την ανταλλαγή απόψεων, μέσα από τεκμηριωμένες παρουσιάσεις, που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις και προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος, σε εγχώριο και σε διεθνές επίπεδο, ενώ θα προσφέρει την ευκαιρία για να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η βαρυσήμαντη ομιλία που θα εκφωνήσει ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και οι ομιλίες των Διευθυνόντων Συμβούλων των κορυφαίων ελληνικών ενεργειακών επιχειρήσεων και εταιρειών.

Σημαντικό γεγονός του 24ου Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ αποτελεί η παρουσίαση του World Energy Outlook 2019 που καταρτίζει κάθε χρόνο ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), από τον επικεφαλής αναλυτή του ιδρύματος, κ. Kieran McNamara, καθώς και η ομιλία εκπροσώπου της DG Climate, European Commission, από τις Βρυξέλλες.

Η εφετινή καινοτομία του Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη», θα είναι η συμπερίληψη του «Ambassador’s Forum» στο εναρκτήριο τμήμα της διήμερης εκδήλωσης. Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο κ. Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Αντιπρόεδρος του ΙΕΝΕ και Partner, της KG Law Firm, μετέχουν η πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Ms. Zhang Qiyue, ο Mr. Yossi Amrani, Πρέσβης του Ισραήλ καθώς και ο κ. Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ακολούθως, στη διάρκεια της 3ης Συνεδρίας, θα μιλήσουν οι Dr. Leo Drollas, Independent Energy Consultant, από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κ. Tim Yeo, Chairman, The New Nuclear Watch Institute (NNWI), πρώην βουλευτής και υπουργός του Συντηρητικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου και ο καθ. κ. Παντελής Κάπρος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ε3Μ Lab, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΕΝΕ.

Σημαντική θα είναι η 4η Συνεδρία, με θέμα «Επενδύoντας στις Ενεργειακές Υποδομές» την οποία θα συντονίσει ο Δρ. Ιωάννης Δεσύπρης, Επίτιμος Πρόεδρος, ΙΕΝΕ και Διευθυντής Ρυθμιστικών Θεμάτων, του Ομίλου Μυτιληναίος και στην οποία θα συμμετάσχουν οι CEO μεγάλων ενεργειακών επιχειρήσεων, όπως, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ.α.

Στη συζήτηση με θέμα «Η Νέα Αγορά Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη», που θα συντονίσει ο Δρ. Νικόλαος Φαραντούρης, Καθηγητής της Ευρωπαικής Έδρας Jean Monnet, του Πανεπιστήμιο Πειραιώς, θα μιλήσουν η κα. Boyana Achovksi, Secretary General, Gas Infrastructure Europe, από τις Βρυξέλλες η κα. Ειρήνη Ιακωβίδου, Προϊσταμένη Τμήματος Δικτύων Φυσικού Αερίου της ΡΑΕ, ο κ. Γιώργος Πολυχρονίου, Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής, Ανάπτυξης, Διοικητικών και Πληροφορικής της ΔΕΠΑ, εκπρόσωπος ΔΕΣΦΑ, TAP, ΔΕΔΑ και ZENIΘ.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θα είναι η συνεδρία με θέμα: «Προκλήσεις στη Χάραξη και Εφαρμογή Ενεργειακής Πολιτικής», που θα συντονίσει ο καθ. Κ. Παντελής Κάπρος, στην οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο καθ. κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ και ο Δρ. Νίκος Μπουλαξής, Πρόεδρος της ΡΑΕ.

«Σε Κρίσιμη Καμπή οι Υδρογονάνθρακες», είναι ο τίτλος ειδικής συνεδρίας που θα εξετάσει το ρόλο των υδρογονανθράκων σε μια περίοδο τίθενται υπό αμφισβήτηση, την οποία θα συντονίσει η κα. Τερέζα Φωκιανού, Μέλος ΔΣ του ΙΕΝΕ και Πρόεδρος της Flow Energy SA.

Το 24ο Ετήσιο Συνέδριο του ΙΕΝΕ θα εξετάσει, ακόμη, το θέμα «Ηλεκτροκίνηση και Έξυπνα Δίκτυα, Έξυπνες Πόλεις και Έξυπνα Νησιά», με εισαγωγική ομιλία της κας. Αλεξάνδρας Σδούκου, Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, ενώ στη συνεδρία με θέμα «Γεωπολιτικές και Γεωστρατηγικές Παράμετροι και Νέο Ενεργειακό Τοπίο», που θα συντονίσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωπολιτική του ΙΕΝΕ κ. Χρήστος Δήμας, θα μιλήσουν ο κ. Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου και Βουλευτής της ΝΔ, ο Dr. Charles Ellinas, Senior Fellow, Atlantic Council, από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο και η Δρ. Μαρίκα Καραγιάννη, Caspian Energy expert, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Το 24ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ στηρίζουν και εφέτος σημαντικές εταιρείες και οργανισμοί του ενεργειακού τομέα και όχι μόνο, που συμμετέχουν ως χορηγοί, ή υποστηρικτές του event. Για τις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου και τους επιβεβαιωμένους ομιλητές επισκεφθείτε το παρακάτω link www.iene.eu/el/congress/19/energy-and-development-2019?p=98

Για τους κ.κ. Συντάκτες: Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του ΙΕΝΕ, στα τηλέφωνα: 210 3628457, 3640278, 3624245 και στο e-mail: admin@iene.gr και secretariat@iene.gr

Απάντηση