Ο Georgi Petrov ομιλητής στο 5ο ETEM Façade Conference στη Σόφια

Georgi-Petrov

Στις 16 Νοεμβρίου φέτος η ΕΤΕΜ θα πραγματοποιήσει την πέμπτη διεθνή διάσκεψη. Η ψηφιοποίηση και η αυτοματοποίηση στον κλάδο της Αρχιτεκτονικής θα είναι ανάμεσα στα βασικά θέματα του προγράμματος του συνεδρίου.


Η Εtem θα συγκεντρώσει για πολλοστή φορά παγκοσμίως φήμης ονόματα από τον Αρχιτεκτονικό χώρο στο 5ο Διεθνές Συνέδριο των Μηχανικών Προσόψεων στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Μεταξύ των ομιλητών που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είναι ο διακεκριμένος Georgi Petrov, αναπληρωτής διευθυντής, πολιτικός μηχανικός στο SOM (Skidmore, Owings & Merrill LLP).

Ο Georgi Petrov είναι διευθύνων σύμβουλος στην ομάδα δομών στο γραφείο της Skidmore, Owings & Merrill της Νέας Υόρκης, όπου εργάζεται σε ουρανοξύστες, μεγάλες κτιριακές οροφές και ειδικές κατασκευές από γυαλί και χάλυβα στη Βόρεια Αμερική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Είναι πρωτοπόρος στην συμμετοχή της SOM στο σχεδιασμό δομών στο διάστημα και στην ανάπτυξη νέων μεθόδων παράδοσης έργων σε στενή συνεργασία με τους κατασκευαστές. Είναι διπλωματούχος αρχιτέκτονας και επαγγελματίας μηχανικός και βοηθός καθηγητής στο Tandon School of Engineering της NYU.

Μερικά από τα αξιοσημείωτα έργα για τα οποία υπήρξε ο επιβλέπων μηχανικός είναι: Ο 300 μέτρων Δυτικός Πύργος του Μανχάταν, των οποίων οι περιμετρικές στήλες δεν φτάνουν στο έδαφος, ο τερματικός σταθμός 2 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Kempegowda στο Bengaluru της Ινδίας , το King’s Abdullah Financial District Conference Centre στο Ριάντ Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και ο 400 μέτρων ύψους Shenzhen Shum Yip Tower One στο Shenzhen της Κίνας, το οποίο διαθέτει έναν “πυρήνα σκάλας” που αποτελεί ένα ολοκαίνουργιο δομικό σύστημα για τους εξαιρετικά ψηλούς ουρανοξύστες.

Δείτε κάποια έργα του:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.facadeconference.com

Απάντηση