Ο Bestseller Tower είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης στην Δυτική Ευρώπη

Bestseller-Tower

Με ύψος 320 μέτρων, ο Bestseller Tower σε μια μικρή πόλη της Δανίας, θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης στην Δυτική Ευρώπη.


Με ύψος 320 μέτρων, ο Bestseller Tower στη μικρή πόλη Brande της Δανίας, θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης στη Δυτική Ευρώπη.

Ειδικότερα ο Bestseller Tower, πρόκειται να είναι υψηλότερος από τον Shard (307,5 μέτρα) που σχεδίασε ο Ρέντσο Πιάνο στο Λονδίνο, αλλά δεν θα υπερκεράσει τον υψηλότερο ευρωπαϊκό ουρανοξύστη, το Lakhta Centre (462 μέτρα) που σχεδίασε στην Αγία Πετρούπολη το γραφείο RMJM.

Τη σχεδίαση του Bestseller Tower έχει αναλάβει το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Dorte Mandrup Arkitekter, η άδεια δόθηκε τον προηγούμενο μήνα, και η ολοκλήρωση τοποθετείται στο 2023.

Ο ουρανοξύστης θα φιλοξενεί ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, καταστήματα, γραφεία και ένα κτηριακό σύμπλεγμα γύρω του.

Ο Bestseller είναι ένας δανέζικος οίκος βιώσιμης μόδας, με στρατηγείο στη Brande, μια πόλη επτά χιλιάδων κατοίκων, και θα έχει παρουσία λιανικής πώλησης των κρεασιόν του, στον καινούργιο ουρανοξύστη.

«Το σχέδιο γεννήθηκε από το πάθος μας και το ενδιαφέρον μας για την αρχιτεκτονική και από ένα όραμα να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό κτήριο που ταιριάζει με το μοναδικό σκηνικό ενός επινοημένου εκ νέου στρατηγείου (μας)» τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Anders Krogh, μάνατζερ του πρότζεκτ στον Bestseller, ο οποίος αναπτύσσει το ακίνητο.

Πιστός στην επιλογή του να προτάσσει τη βιωσιμότητα, ο δανέζικος οίκος μόδας είπε ότι ο ουρανοξύστης θα είναι «climate positive», θα έχει θετικό πρόσημο ως προς την επίδρασή του στο κλίμα του πλανήτη μας.

Πηγή: in.gr

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση