ΝΕΟΚΕΜ: Χρυσός χορηγός στο «Βραβείο Αρχιτεκτονικής ΕΙΑ 2022»

neokem

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του “Βραβείου Αρχιτεκτονικής 2022” του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, στο Μουσείο Μπενάκη.


Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της Μάρως Καρδαμίτση-Αδάμη, ομότιμης καθηγήτριας του ΕΜΠ εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΙΑ Ηλίας Κωνσταντόπουλος καλωσόρισε φίλους και συναδέλφους, κάνοντας μια σύντομη εισαγωγή στον θεσμό των Βραβείων Αρχιτεκτονικής του ΕΙΑ, ο οποίος ξεκίνησε το 2000. Την απονομή έκανε ο Νίκος Καλογεράς, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ και Πρόεδρος του ΕΙΑ.

Στην πολλαπλά βραβευμένη από το ΕΙΑ, Ρένα Σακελλαρίδου απονεμήθηκε Εύφημος Μνεία σ’ ένα σημαντικό έργο μεγάλης κλίμακας, εντός του Αθηναϊκού αστικού ιστού. Έπαινοι απονεμήθηκαν σε δύο κατοικίες: της Μυρτώς Κιούρτη στο Χαϊδάρι, και των Stephan Buerger και Δήμητρας Κατσώτα στην Αρτέμιδα, που ανταποκρίνονται εξαιρετικά στις συγκεκριμένες επιθυμίες και ανάγκες των ιδιοκτητών τους.

Τέλος, το Βραβείο Αρχιτεκτονικής απέσπασαν δύο έργα: η εξοχική κατοικία των Deca Architecture, που συμπληρώνει με ιδιαίτερη ευαισθησία μία μελέτη που εξελίσσεται εδώ και χρόνια σε μια μεγάλη έκταση της Μήλου, και ένας κήπος με ένα δωμάτιο, ένα ελάχιστο αποτύπωμα στην Κέα των Αλέξανδρου Φωτάκη και Νικολέττας Caputo.

Μετά την απονομή, το κοινό περιηγήθηκε στην έκθεση με τις βραβευμένες προτάσεις και όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού. Πάνω από 400 προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους διακεκριμένους αρχιτέκτονες και να δουν τα πιο αξιόλογα υλοποιημένα έργα της τελευταίας τετραετίας.

Το σύνολο των συμμετοχών των βραβευμένων προτάσεων, συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση της έκθεσης. Την έκθεση – η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως 15 Ιανουαρίου 2023 – σχεδίασαν τα μέλη του ΔΣ του ΕΙΑ Αλέξανδρος Ζώμας, Τσαμπίκος Πετράς και Κωσταντής Κίζης.

Περισσότερα: Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής

Απάντηση