Νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ για την ανάπτυξη οικιακών φωτοβολταϊκών

πρόγραμμα

Σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα σε κοινοβουλευτική αναφορά του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, σχεδιάζεται νέο Ειδικό Πρόγραµµα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων.


Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση δεσμεύεται να στηρίξει εμπράκτως όσους επενδύουν σε φωτοβολταϊκά στέγης με την έκδοση ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας που θα αφορά νέες εγκαταστάσεις µέχρι 6 kWp, συνδεδεμένες µε παροχή οικιακής χρήσης, οι οποίες ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα, όχι επιτηδευματίες.

Το εν λόγω πρόγραµµα θα αφορά σε φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ενέργειας διασυνδεόμενα και με το ∆ίκτυο, τα οποία εγκαθίστανται επί του εδάφους ή επί κτιρίων στο δώμα ή τη στέγη, συµπεριλαµβανόµενων των στεγάστρων βεραντών, προσόψεων και σκιάστρων καθώς και βοηθητικών χώρων όπως αποθήκες και χώροι στάθμευσης. Μάλιστα το ΥΠΕΝ υπογραμμίζει ότι σε συνεργασία µε τους θεσμικούς εκπροσώπους των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών στέγης, εξετάζεται η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος μέχρι 10 kWp.

Σύμφωνα με τον Κ. Μαραβέγια η προώθηση των ΑΠΕ και ιδιαίτερα των φωτοβολταϊκών αναμφίβολα θα δώσει μια ακόμα αναπτυξιακή διέξοδο και στη Μαγνησία προσφέροντας όχι μόνο ενεργειακή αυτονομία αλλά και άμεσα οικονομικά οφέλη σε ιδιοκτήτες και εγκαταστάτες νέων συστημάτων ηλεκτροπαραγωγής.

Πηγή: thenewspaper.gr

Απάντηση