Νέο πάρκο καθαρής ενέργειας κόστους 500 εκατ. λιρών σχεδιάζεται στο Λονδίνο

πάρκο

Η εταιρεία Cory Riverside Energy Finance Ltd., εταιρεία ανακύκλωσης αποβλήτων με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε σχέδιο για την κατασκευή ενός νέου πάρκου καθαρής ενέργειας στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Το έργο αναμένεται να παράγει 96 MW ηλεκτρικής ενέργειας και 30 MW θερμότητας από ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ, αποθήκευση μπαταριών, και απόβλητα σε ενέργεια, σύμφωνα με ηλεκτρονική δήλωση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η δημιουργία του είναι πιθανό να κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια λίρες (667 εκατομμύρια δολάρια).

«Χρησιμοποιώντας μια σειρά από τεχνολογίες, μπορούμε να επεκτείνουμε την ικανότητά μας να παράγουμε καθαρές, χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το Λονδίνο και να επεξεργαστούμε τα περισσότερα από τα απόβλητα του Λονδίνου εντός των ορίων της πόλης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Nicholas Pollard, όπως αναμεταδίδει το euro2day.gr.

Η ανανεώσιμη θερμότητα είναι τομέας που έχει λάβει πολύ λιγότερη προσοχή και επενδύσεις από την καθαρή ηλεκτρική ενέργεια. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στόχο να δημιουργήσει έως το 2020 ποσοστό 12% από καθαρές πηγές. Η θερμότητα από αυτό το εργοστάσιο θα χρησιμοποιηθεί σε κοντινές επιχειρήσεις και σπίτια.

Η εταιρεία θα προμηθεύσει ενέργεια σε σχεδόν το 10% των κατοικιών του Λονδίνου. Θα απορροφήσει επίσης περίπου 650.000 τόνους σκουπιδιών ετησίως από χώρους υγειονομικής ταφής. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2021 και το πάρκο προγραμματίζεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2024. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμη να συζητήσει τη χρηματοδότηση για τα έργα.

Πηγή: energypress.gr

Απάντηση