Νέο Εξοικονομώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Νέο Εξοικονομώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι

Εντός Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το νέο «Εξοικονομώ», όπως επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο Μega.


Όπως είπε για το νέο Εξοικονομώ, «μία ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 70%. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει 70% χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος. Άρα το νέο Εξοικονομώ είναι πολύ πιο δίκαιο, είναι πολύ πιο αποδοτικό».

Και εξήγησε τους λόγους που το νέο Εξοικονομώ θα είναι πιο δίκαιο και αποδοτικό.

  • Πρώτον καταργήσαμε τη χρονική ιεράρχηση. Θέτουμε κριτήρια τα οποία έχουν να κάνουν με το κόστος εξοικονομούμενης κιλοβατώρας. Τι σημαίνει αυτό: ότι όποιος καταφέρνει με τα ίδια χρήματα να πετυχαίνει μεγαλύτερη ενεργειακή αναβάθμιση τότε θα έχει προτεραιότητα.
  • Δεύτερον με κοινωνικά κριτήρια. Πολύτεχνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες έχουν περισσότερα μόρια. Και βέβαια μια σειρά από ΄΄αλλα κριτήρια όπου αντικειμενικά και με διαφάνεια θα προκύπτει μια λίστα”, τόνισε και υπενθύμισε ότι ο οδηγός του νέου Εξοικονομώ έχει ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Άρα μπορούν οι μηχανικοί να προστρέξουν και να δουν ποια θα είναι τα κριτήρια και ποιοι θα είναι οι επιλέξιμοι» πρόσθεσε.

Πηγή: enikonomia.gr

Απάντηση