Νέα συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς στις ΑΠΕ

Τράπεζα-Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς με κίνητρο την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες της αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές ενδιαφέροντος των αγροτών και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώνει μια ακόμα συνεργασία της στον κλάδο των ΑΠΕ, με την εταιρεία «Θ. ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΜΕΠΕ».

Σκοπός του προγράμματος, είναι η χρηματοδότηση των αγροτών με ευνοϊκούς όρους για την αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού εξοπλισμού, τόσο στο πλαίσιο του υπομέτρου 4.1 του Π.Α.Α. 2014-2020 όσο και εκτός.

Η χρηματοδότηση θα γίνεται με επενδυτικό δάνειο, για την αγορά – εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με ευνοϊκούς όρους, αλλά και σημαντικά πλεονεκτήματα για τους πελάτες.

Η νέα αυτή συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούλησή της για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Η εταιρεία «Θ. ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΜΕΠΕ», Solar Energy Soumpasis με έδρα τη Φλώρινα, διαθέτει οργανωμένο Τμήμα Φωτοβολταϊκών και έχει εμπειρία ετών στο συγκεκριμένο αντικείμενο, καθώς και τη σχετική τεχνογνωσία.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι σε θέση να παρέχει οποιαδήποτε πληροφόρηση, να προμηθεύσει τους ενδιαφερόμενους με τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς επίσης να δώσει ολοκληρωμένες λύσεις μελέτης και κατασκευής.

Η Solar Energy LTD έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενώ θεωρείται κορυφαία στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο Μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης, που έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, έτσι ώστε να βελτιώσουν τις παραγωγικές και περιβαλλοντικές τους επιδόσεις σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον εντάσσεται και το Net Metering (Αυτοπαραγωγή).

Η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς θεσπίστηκε με την ΥΑ ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.24461 (ΦΕΚ Β’ 3583/31.12.2014) και αφορά στην εγκατάσταση σταθερών φωτοβολταϊκών συστημάτων για την κάλυψη ιδίων αναγκών από καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού.

Πηγή: b2green.gr

Απάντηση