Νέα ανάθεση για τη Σωληνουργεία Κορίνθου από τη Subsea 7

Νέα ανάθεση για τη Σωληνουργεία Κορίνθου από τη Subsea 7

Η Σωληνουργεία Κορίνθου (CPW), κλάδος σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, ανακοινώνει ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την Subsea 7, για την κατασκευή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW), για την πρώτη υποθαλάσσια σύνδεση του νέου κοιτάσματος αερίου OKEA Hasselmus με την πλατφόρμα παραγωγής Draugen στη Βόρεια, Νορβηγική Θάλασσα.


Το έργο Hasselmus βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πλατφόρμας Draugen και έχει στόχο να ξεκινήσει η εκτέλεση το 4ο τρίμηνο του 2023.

Πρόκειται για την το πιο πρόσφατη ανάθεση στη Σωληνουργεία Κορίνθου, από τη Subsea 7, και βασίζεται στην επιτυχία προηγούμενων συνεργασιών και υλοποίησης παρόμοιων έργων αγωγών.

Οι σωλήνες HFW 10 χιλιομέτρων και 12 ”, θα κατασκευαστούν και θα επενδυθούν εξωτερικά σε μεγάλα μήκη σωλήνων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θίσβη, Βοιωτίας και θα παραδοθούν απευθείας στη Subsea 7 στη Βίγκρα Νορβηγίας για προετοιμασία και επακόλουθη πόντιση με τη μέθοδο reel-lay.

Η κατασκευή της υποθαλάσσιας εγκατάστασης θα πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα το 2022 και το 2023.

Το έργο Hasselmus αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο που επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου στα υποθαλάσσια έργα, καθώς τελικοί χρήστες και εργολάβοι εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την τελευταία τεχνολογία σωλήνων συγκόλλησης σε κρίσιμες υποθαλάσσιες εφαρμογές.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό ιστορικό έργων υποθαλάσσιων αγωγών σε όλο τον κόσμο. Οι δε τεχνολογικές λύσεις σε ανταγωνιστικό κόστος που προσφέρει το εργοστάσιό μας στην Ελλάδα, επιτρέπουν σε διασυνδέσεις νέων κοιτασμάτων σε υπάρχουσες μονάδες εξόρυξης, όπως το Hasselmus, να είναι βιώσιμες και να συνεχίσουν να προσφέρουν στο ενεργειακό μείγμα.

Πηγή: cpw.gr

Απάντηση