Μυτιληναίος: Το 2016 θα είναι καλύτερο από τις εκτιμήσεις – Ιράν: Στο πρώτο solar farm στη χώρα επενδύει η ΜΕΤΚΑ

Αισιόδοξη για την πορεία των οικονομικών μεγεθών για το σύνολο της φετινής χρονιάς, εμφανίστηκε χθες η διοίκηση του ομίλου Μυτιληναίος, κατά την τηλεδιάσκεψη (conference call) με αναλυτές. Το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να είναι καλύτερο σε σύγκριση με το πρώτο, ενώ σε ότι αφορά ειδικότερα τη ΜΕΤΚΑ ανακοινώθηκε το πρώτο solar farm στο Ιράν, ισχύος 10 MW.

Ειδικότερα, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε ότι το 2016 θα είναι καλύτερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου. Σημειώνεται ότι στην περυσινή χρήση το πρώτο εξάμηνο ο όμιλος είχε πετύχει υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με το δεύτερο, ενώ φέτος αναμένεται το αντίστροφο.

Ειδικότερα, για τον τομέα ενέργειας δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη των μεγεθών στο δεύτερο εξάμηνο. Θέλουμε να προχωρούμε σταδιακά αλλά σταθερά, είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας της Protergia με την Cosmote στη λιανική αγορά. Στο δεύτερο εξάμηνο τα αποτελέσματα του τομέα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω, λόγω και των ΑΔΙ, καθώς, υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πρώτοι μήνες του έτους πήγαν χαμένοι.

Για τον τομέα μεταλλουργίας, είπε ότι η η υψηλή προσφορά από την Κίνα δημιουργεί πιέσεις στην τιμή του αλουμινίου, ενώ προανήγγειλε νέο πρόγραμμα περικοπής του κόστους, το τρίτο συνολικό μετά τα «Μέλλον» και «Excellence», για να διασφαλισθεί η «θωράκιση» της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί την περίοδο 2017-2018.

Επένδυση από την ΜΕΤΚΑ στο Ιράν – Κατασκευή του πρώτου solar farm της χώρας

Ο επικεφαλής της ΜΕΤΚΑ, κ. Γιάννης Μυτιληναίος, ανακοίνωσε την κατασκευή solar farm 10MW στο Ιράν. To έργο αποτελεί το πρώτο φωτοβολταικό παρκο στη χώρα και κοινή επένδυση της METKA μαζί με τον ενεργειακό όμιλο Ghadir. Το έργο είναι στο στάδιο της υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη της χρονιάς.

Σε ότι αφορά το project για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, ισχύος 900 MW, έχει ήδη υπογραφεί το σχετικό Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) και αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τη χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι το ιρανικό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένο από το διεθνές τραπεζικό σύστημα, εμπόδιο που μόλις αρθεί θα επιταχύνει τις διαδικασίες ενός έργου που θα ενισχύσει σημαντικά τα μεγέθη της METKA.

Απάντηση