Μυλωνάς: Η βιομηχανία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ενεργειακό πρόβλημα

Γ. Μυλωνάς: Ο πόλεμος πάγωσε μεγάλα διεθνή projects - Είναι μη βιώσιμα λόγω απαγορευτικού κόστους

Το θέμα της ενέργειας είναι το κυρίαρχο της εποχής και αποτελεί τη συνισταμένη όλων των άλλων προβλημάτων, τονίζει ο κ. Γεώργιος Μυλωνάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alumil και πρόεδρος επί τιμή του ΣΒΕ.


Μιλώντας στο CNN Greece, ο κ. Γεώργιος Μυλωνάς, τονίζει πως η βιομηχανία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από την αύξηση των τιμών αλλά και την αβεβαιότητα, προσθέτοντας πως η λύση είναι η σταθεροποίηση των τιμών ώστε να μπορεί να υπάρξει στοιχειώδης προγραμματισμός.

Αναφερόμενος στη ΔΕΘ, εστιάζει στο διαφορετικό χαρακτήρα που έχει η έκθεση σε σχέση με το παρελθόν, δίνοντας έμφαση στη ζωντάνια και τα θετικά αποτελέσματα που φέρνει στην πόλη και την επιχειρηματική κοινότητα.

Σχολιάζοντας την πορεία της αγοράς κρίνει πως το διεθνές περιβάλλον φέρνει προβληματισμό αλλά και έλλειψη κατεύθυνσης. Όπως εξηγεί, οι προβληματισμοί είναι κοινοί για όλους, όμως η αβεβαιότητα δεν αφήνει κανέναν να προγραμματίσει.

Μάλιστα, τονίζει ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην Ευρώπη, καθώς ο ίδιος, ως επιχειρηματίας, δεν αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο, δημιουργώντας μια κατάσταση στασιμότητας που βλάπτει την αγορά.

Πηγή: cnn.gr

Απάντηση