Michelis Aloumin: Με πορεία 35 ετών στον κατασκευαστικό χώρο

Michelis-Aloumin

Η εταιρεία Michelis Aloumin, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μιχελή, βρίσκεται στο Θολό Ζαχάρως στον Νομό Ηλείας.


Με πορεία 35 ετών η εταιρεία Michelis Aloumin έχοντας εμπειρίες στον κατασκευαστικό χώρο, κατασκευάζει και εμπορεύεται ενεργειακά και συμβατικά κουφώματα αλουμινίου, κουφώματα PVC, πόρτες ασφαλείας, πέργκολες, κάγκελα αλουμινίου, μεταλλικά κάγκελα, πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, σήτες.

Michelis-Aloumin

Πιστοποίηση με σήμανση CE και σε αρμονία με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα. Συστήματα Αλουμινίου των βιομηχανιών Alumil, Alfa, Europa, Etem και Exalco.

Κατασκευή – Τοποθέτηση – Service.

Όταν πρέπει να επιλέξουμε υλικό κατασκευής για τις πόρτες και τα παράθυρά μας, έχουμε αναμφίβολα πολλές επιλογές – με το αλουμίνιο να είναι προφανώς μια από τις δημοφιλέστερες.

Michelis-Aloumin

Γιατί όμως; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του αλουμινίου ως υλικού κουφωμάτων;

Τα Πλεονεκτήματα του Αλουμινίου.

Εξαιρετικές Ιδιότητες.
Το αλουμίνιο προκάλεσε πραγματική επανάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο με τις εξαιρετικές μηχανικές του ιδιότητες.

Michelis-Aloumin

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του -που αποτελεί και το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα- είναι ότι συνδυάζει πολύ χαμηλό βάρος με πολύ υψηλή μηχανική αντοχή – γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως στον απαιτητικό τομέα αεροπλοΐας. Είναι επίσης πολύ ανθεκτικό σε πολλές μορφές διάβρωσης και έχει μηδαμινές απαιτήσεις και κόστος συντήρησης.

Φιλικό προς το Περιβάλλον.
Γνωρίζατε ότι το αλουμίνιο είναι ένα από τα τρία πιο κοινά στοιχεία του φλοιού της γης;

Michelis-Aloumin

Είναι υλικό φιλικό προς το περιβάλλον ανακυκλώνεται σχετικά εύκολα και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές του. Η ενέργεια που απαιτείται για την ανακύκλωσή του αντιστοιχεί μόλις στο 5% της ενέργειας που καταναλώνεται στην αρχική του παραγωγή! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, στην Ευρώπη μόνο, το 85% του αλουμινίου που χρησιμοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο είναι ανακυκλωμένο.

Ποια είναι, όμως, τα πλεονεκτήματα του αλουμινίου ως υλικού κουφωμάτων;

Τα Πλεονεκτήματα των Κουφωμάτων Αλουμινίου

Εξαιρετική Αντοχή.
Το αλουμίνιου χαρίζει τρομερή ακαμψία σε πόρτες και παράθυρα, βελτιώνοντας έτσι
την ασφάλεια και την αντοχή τους. Ακόμα και παράθυρα αλουμινίου δύο φύλλων πολύ λεπτού προφίλ μπορούν να ανυψώσουν βάρος άνω των 1.000 κιλών.

Michelis-Aloumin

Ακρίβεια στις διαστάσεις.
Σε κλίματα με μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας και έντονη ηλιοφάνεια, τα κουφώματα αλουμινίου δεν παραμορφώνονται, παρέχοντας παράλληλα υψηλή ακρίβεια στις διαστάσεις τους, η οποία παραμένει αμετάβλητη και δεν επηρεάζεται από συστολή ή διαστολή.

Επιπλέον, η ανθεκτικότητα του πλαισίου αλουμινίου επιτρέπει τη δημιουργία μεγάλων ανοιγμάτων για μέγιστο φυσικό φως χωρίς τον κίνδυνο κάμψης και στρέβλωσης, κάτι που συμβαίνει συχνά με άλλα ασθενέστερα υλικά.

Michelis-Aloumin

Άριστη Στεγανοποίηση.
Οι ιδιότητές τους αυτές μας επιτρέπουν να επιτύχουμε μέγιστη στεγανοποίηση και να δημιουργήσουμε με το πλαίσιο και το φύλλο του παραθύρου την τέλεια επαφή.

Ενισχυμένη Ασφάλεια.
Σε περίπτωση πυρκαγιάς, ένα κούφωμα αλουμινίου όχι μόνο δεν συμβάλλει στην εξάπλωσή της, αλλά και περιορίζει την επέκτασή της. Σε αντίθεση με άλλα υλικά, το αλουμίνιο απορροφά μέρος της θερμότητας, με αποτέλεσμα να μειώνει την ένταση της φωτιάς, επιβραδύνοντας την ταχύτητα καύσης άλλων υλικών και μειώνοντας την παραγωγή εύφλεκτων ή τοξικών αερίων.

Michelis-Aloumin

Η ενισχυμένη ασφάλεια του αλουμινίου έχει να κάνει και με την προστασία του ιδιωτικού μας χώρου.

Michelis-Aloumin

Τα κουφώματα αλουμινίου δεν παραβιάζονται εύκολα λόγω της ισχυρής και ανθεκτικής τους δομής. Επειδή είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά με διάφορους μηχανισμούς και εξαρτήματα για την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας μιας κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου. Δεν είναι τυχαίο ότι
το πλαίσιο αλουμινίου έχει εξασφαλίσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη τυποποιημένη πιστοποίηση RC (Ταξινόμηση Αντίστασης).

Ευέλικτος Σχεδιασμός.
Η ευελιξία σχεδιασμού είναι εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα των κουφωμάτων αλουμινίου. Τα κουφώματα αποτελούν σημαντικό τμήμα της συνολικής λειτουργίας και της αισθητικής αξίας ενός κτηρίου, καθορίζοντας σε μεγάλο σε βαθμό και τη μεταπωλητική του αξία.

Michelis-Aloumin

Το πλαίσιο αλουμινίου παρέχει ατελείωτες επιλογές σχεδίασης όσον αφορά τον τύπο και τις διαστάσεις. Ο συνδυασμός μινιμαλιστικού σχεδιασμού με λεπτό προφίλ, γωνιακό τύπο, δομή πολλαπλών φύλλων και επιφανειακή επεξεργασία μπορεί να καλύψει τεράστιο φάσμα διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών αναγκών, σε πλήθος χρωμάτων και υφών. Κανένα άλλο υλικό δεν μπορεί να προσφέρει τόσο μεγάλη ευελιξία στο σχεδιασμό.

Michelis-Aloumin

Ο Μύθος της Χαμηλής Θερμομόνωσης.
Συχνά λέγεται ότι το πλαίσιο αλουμινίου προσφέρει χαμηλή θερμομόνωση. Αυτό είναι μύθος. Η πρόοδος στην τεχνολογία και η συνεχής έρευνα οδήγησαν στη δημιουργία κουφωμάτων αλουμινίου με εξαιρετικά υψηλές ιδιότητες μόνωσης. Το σύγχρονο πλαίσιο αλουμινίου είναι πλέον ενισχυμένο με ειδικό μονωτικό πολυαμίδιο, που παρέχει έναν υψηλό βαθμό θερμομόνωσης, κατάλληλο ακόμη και για παθητικά κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Michelis-Aloumin

Ο συνδυασμός παραθύρων θερμομόνωσης αλουμινίου και υψηλών υαλοπινάκων θερμομόνωσης μπορεί να προστατεύσει το σπίτι σας από τους σφοδρούς χειμώνες και τους καύσωνες του καλοκαιριού. Με τα προηγμένα αδιάβροχα ελαστικά του, μονώνει τον χώρο σας αποτελεσματικά απέναντι και στους πιο ισχυρούς και παγερούς ανέμους, την υγρασία και τη βροχή.

Παράλληλα, η εξαιρετικά υψηλή ανακλαστικότητα του αλουμινίου ανακλά το φως του ήλιου και μειώνει τη ηλιακή θερμότητα που απορροφάται από το πλαίσιο, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση της θερμοκρασίας του εσωτερικού το καλοκαίρι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα παντζούρια αλουμινίου χρησιμοποιούνται ευρέως για εξωτερικούς τοίχους κτιρίων.

Ηχομονωτικές ιδιότητες.
Η ηχομόνωση είναι μία από τις κύριες λειτουργίες κατά την επιλογή παραθύρων, ειδικά για κατοικίες σε αστικά περιβάλλοντα με υψηλή ηχορύπανση. Για το λόγο αυτό, ο βαθμός ηχομόνωσης που παρέχεται από πόρτες και παράθυρα πρέπει να επιθεωρείται και να πιστοποιείται. Τα υψηλής ποιότητας σφραγισμένα ελαστικά και η αεροστεγής σφράγιση του πλαισίου παρέχουν υψηλή ηχομόνωση. Όταν συνδυάζονται με κατάλληλους υαλοπίνακες, η ηχομόνωση είναι εξαιρετική.

Συστήματα Αλουμινίου Michelis Aloumin.

Τα συστήματα αλουμινίου χρησιμοποιούνται σε μεγάλα έργα σε όλο τον κόσμο, όπου απαιτούνται δύσκολες κατασκευές με μεγάλα ανοίγματα και γυάλινες επιφάνειες, επειδή συνδυάζουν ενεργειακή θωράκιση με υψηλή θερμομόνωση, εξαιρετική αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες, μινιμαλιστική αισθητική σχεδίαση και εξαιρετικά λεπτή δομή εξαερισμού.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ανακαλύψτε πως μπορούν τα 30 χρόνια πείρας και η τεχνογνωσία μας μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δικές σας ανάγκες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – MICHELIS ALOUMIN

Michelis Aloumin – Μιχελής Αντώνης
Κουφώματα αλουμινίου & PVC, Πόρτες, Παράθυρα, Σίτες, Πόρτες Ασφαλείας, Κάγκελα, Ρολά, Γκαραζόπορτες
Θολό – 270 54 Ζαχάρω, Νομού Ηλείας
Τηλ.: 2625061161, 6932793451
Fax: 2625061010
E: michelis_aloumin@yahoo.gr
Site: alouminio-michelis.webnode.gr

Απάντηση