Μια ξύλινη καμπίνα στο Μόντρεαλ

Μόντρεαλ

Μέσα στο δασώδες πάρκο Poisson Blanc στο Μόντρεαλ, μπορείς να απολαύσεις από την άνεση μιας ζεστής καμπίνας τη γοητεία της λίμνης και του χιονισμένου τοπίου.


Οι επισκέπτες του πάρκου Poisson Blanc στον Καναδά έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν την παραπάνω ξύλινη καμπίνα, της οποίας ο σχεδιασμός έχει γίνει από το αρχιτεκτονικό στούντιο Atelier l’Abri, με έδρα του το Μόντρεαλ.

Η καμπίνα αυτή ονομάζεται «The Point» και βρίσκεται σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων, περίπου 120 χιλιόμετρα βόρεια της Οτάβα. Το πάρκο Poisson Blanc είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς της χώρας για ψάρεμα και κάμπινγκ, με τους περισσότερους επισκέπτες βέβαια να κοιμούνται σε σκηνές.

Η απομονωμένη καμπίνα βρίσκεται σε μια δασώδη περιοχή, που έχει θέα τη λίμνη του Poisson Blanc, η οποία στην πραγματικότητα είναι μια τεχνητή δεξαμενή που φτιάχτηκε μετά το 1928.

Ωστόσο, χάρη στην ξύλινη, συμπαγή δομή της καμπίνας, πλέον οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν εκεί μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ξεκούρασης. Μάλιστα, η ίδια η εταιρεία έχει χαρακτηρίσει την καμπίνα ως «μικρό καταφύγιο», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί πάνω από τέσσερις επισκέπτες.

Για να φτάσει κανείς εκεί, θα χρειαστεί να περπατήσει περίπου δέκα λεπτά από το κέντρο επισκεπτών του πάρκου, καθώς η πρόσβαση γίνεται μόνο με τα πόδια, μέσω ενός μονοπατιού. Όπως αναφέρουν οι αρχιτέκτονες του Atelier l’Abri, η απομονωμένη καμπίνα βρίσκεται σε μια δασώδη περιοχή, που έχει θέα τη λίμνη του Poisson Blanc, η οποία στην πραγματικότητα είναι μια τεχνητή δεξαμενή που φτιάχτηκε μετά το 1928.

Η απότομη οροφή της είναι επενδυμένη με μεταλλικά πάνελ, πράγμα που εναρμονίζεται απόλυτα με το περιβάλλον τριγύρω, ενώ η εξωτερική της επένδυση έχει γίνει από κέδρο. Ο ενιαίος εσωτερικός χώρος του ισογείου περιλαμβάνει μια μικρή κουζίνα, ένα καθιστικό και μια τραπεζαρία, ενώ η κρεβατοκάμαρα βρίσκεται στη σοφίτα.

Ωστόσο, πέρα από τη σοφίτα, υπάρχει η δυνατότητα να μετατραπεί και η τραπεζαρία σε κρεβάτι και μ’αυτόν τον τρόπο μπορούν να φιλοξενηθούν πάνω από τέσσερα άτομα. «Οι εσωτερικοί χώροι είναι αρκετά μίνιμαλ και “λούζονται” από το φως του ήλιου», προσθέτουν οι αρχιτέκτονες του γραφείου.

Στο μπροστινό μέρος της καμπίνας, ξεχωρίζει ασφαλώς η κρεμαστή καρέκλα, που στηρίζεται στην οροφή της καμπίνας και προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να χαλαρώσουν χαζεύοντας τη θέα της λίμνης, μέσα από το εντυπωσιακό τζάμι που εκτείνεται από την οροφή μέχρι το πάτωμα.

Παράλληλα, η ξυλόσομπα που υπάρχει σε μια γωνία του ισογείου είναι ακριβώς αυτή που καθιστά τον συγκεκριμένο χώρο κατοικήσιμο ολόκληρο τον χρόνο.

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση