Μια κατοικία στη Βαρυμπόμπη που ξεπερνά κάθε προσδοκία

κατοικία-Βαρυμπόμπη

Μια κατοικία υψηλής αισθητικής με την υπογραφή της Zege, τόσο στην αρχιτεκτονική όσο και στο interior design, δεν μπορεί παρά να αποπνέει την αύρα του εξαιρετικού.

Η αρμονία συναντά με τον πιο υπέροχο τρόπο το όνειρο των ιδιοκτητών για την ιδανική κατοικία.

Yπηρετώντας με θέρμη τους κώδικες της υψηλής αισθητικής και της ποιότητας, μέσω λιτών γραμμών, η κατοικία στη Βαρυμπόμπη είναι χτισμένη μέσα σε κτήμα 2,5 στρεμμάτων και απολαμβάνει έναν καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο, ιδιαίτερα επιμελημένο και κομψό.

Τα βασικά της συστατικά είναι η διάχυτη αρμονία, η εκλεπτυσμένη απλότητα με μικρές ισορροπημένες δόσεις πολυτέλειας, το ανθρώπινο μέτρο σε όλους τους χώρους και η απόλυτη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zege έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση εξαιρετικής ποιότητας «ζωντανών» και σχεδόν ακατέργαστων υλικών (πέτρα, ξύλο, μέταλλο, κονιάματα-ασβέστες), αλλά και στη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας σε όλα της τα δίκτυα, μελετημένα από εξαιρετικούς επιστήμονες-μελετητές, η ύπαρξη της οποίας, όμως, παραμένει «αόρατη».

Η κύρια κατοικία, αποτέλεσμα σοβαρής και εξ’ ολοκλήρου ανακαίνισης ενός υπάρχοντος παλαιότερου κτίσματος, συμπληρώθηκε από μία πρόσθετη «μικρή οικία», η οποία μελετήθηκε για να λειτουργεί βοηθητικά στην κύρια.

Μεταξύ τους συνδέονται με μία αισθητική «σέρα», που αποτελεί και την κύρια είσοδο και των δύο οικημάτων, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν ενιαία ως ολότητα, αλλά και ξεχωριστά ως δύο κατοικίες.

Οι εσωτερικοί χώροι σχεδιάστηκαν, ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της 4μελούς οικογένειας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν αυτονομία σε δύο ακόμη άτομα, που αποτελούν το μόνιμο προσωπικό της και συμπληρώνονται από ξενώνα, εσωτερικό γυμναστήριο και χαμάμ, laundry, computer room και μηχανοστάσιο.

Τα υλικά «δένουν» όλα μεταξύ τους και όλα μαζί με τη φύση που τα περιβάλλει.

Ο κήπος με όλες τις χρήσεις του, σχεδιασμένος με στιβαρότητα κι ευαισθησία, επίσης από τη Zege, περιλαμβάνει αιωνόβιες ελιές, κυπαρίσσια, πεύκα και φυτά ελληνικής φύσης μαζί με την πισίνα, τον χώρο του μπάρμπεκιου, τον βοτανόκηπο και τον λαχανόκηπο, προσφέροντας χαρά, πληρότητα και αρμονία στην οικογένεια και τους φίλους της.

Μία κατοικία, που χάρη στα εξαιρετικά υλικά με τα οποία πλάστηκε, που δίνουν την αίσθηση ότι ήταν πάντα εκεί, έχει την πατίνα του χρόνου, αν και είναι σύγχρονη.

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος φίλος της, την ομορφαίνει και αναδεικνύει περισσότερο την ουσία της.

Η εσωτερική διακόσμηση ολοκληρώνεται σιγά-σιγά, λόγω επιθυμίας της οικογένειας να «μη γίνει βιαστικά».

Μόνο τα απόλυτα απαραίτητα χρηστικά αντικείμενα και έπιπλα έχουν τοποθετηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό το αίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης των ιδιοκτητών, όπως οι ίδιοι εκφράζουν: «Bιώνουμε καθημερινά την αίσθηση μιας εξαιρετικής κι εμπνευσμένης δημιουργίας, και όχι μόνο, το αποτέλεσμα μίας εξαιρετικά μελετημένης κατασκευής κι αυτό το αίσθημα είναι μοναδικό!

Είμαστε βαθιά ευγνώμονες κι ευτυχείς και για το ταξίδι και για τον τελικό προορισμό, καθώς και για τη μοναδική συνεργασία μας με τη Zege, την αιχμή του δόρατος αυτού του αποτελέσματος, με όλους τους μελετητές που η ίδια συνέστησε, αλλά και με τα εξαιρετικά συνεργεία που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτή».

Είναι πολύ σημαντικό τελικά η αρχιτεκτονική ματιά κι ευαισθησία να συναντιούνται αισθητικά και ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό με τη ζωή και το όνειρο μιας οικογένειας για τη μόνιμη κατοικία της.

Πηγή: glow.gr

Απάντηση