Μια χειμωνιάτικη σιέστα μέσα σε δεντρόσπιτα εκπληκτικού design στην Ιταλία

design

Ένας συνδυασμός φύσης και υψηλού design αποκαλύπτει ποιο θα είναι το μέλλον του τουρισμού και της αρχιτεκτονικής. Τα παραπάνω εντυπωσιακά δεντρόσπιτα, που τον σχεδιασμό τους θα αναλάβει το αρχιτεκτονικό στούντιο Peter Pichler Architecture, χαρακτηρίζονται από τις μυτερές στέγες και τη μαύρη, ξύλινη επένδυσή τους.


Πέρα όμως από το design τους, αυτά τα δεντρόσπιτα ξεχωρίζουν και για την τοποθεσία στην οποία θα βρίσκονται, δηλαδή την οροσειρά των Δολομιτών της βόρειας Ιταλίας.

To γνωστό στούντιο αρχιτεκτονικής, που έχει ως έδρα του το Μιλάνο, σχεδίασε τα παραπάνω δεντρόσπιτα, τα οποία λειτουργούν ουσιαστικά ως δωμάτια ξενοδοχείου, για να προσφέρουν στους τουρίστες τη δυνατότητα να συνδεθούν με τη φύση.

Τα κτίρια αυτά, παρόλο που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, θα χτιστούν σχεδόν εξ ολοκλήρου με ξύλο πεύκων και ελάτων της περιοχής, ενώ η εξωτερική τους επένδυση θα βαφτεί σε μαύρο χρώμα για να ταιριάζει περισσότερο με το περιβάλλον.

«Η σύλληψη για το συγκεκριμένο πρότζεκτ βασίστηκε στην έννοια της χαλάρωσης που μπορεί να προσφέρει και στον συνδυασμό φύσης και αρχιτεκτονικής» αναφέρουν μέλη του στούντιο. «Άλλωστε, πιστεύουμε ότι το μέλλον του τουρισμού βασίζεται στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και η “βιώσιμη αρχιτεκτονική” μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτή τη σχέση».

Το μέγεθος των δεντρόσπιτων κυμαίνεται από 35-45 τ.μ., όμως όλα έχουν την ίδια «αιχμηρή» βάση και οροφή. Ο λόγος, φυσικά, αυτής της επιλογής δεν είναι τυχαίος, αλλά στηρίζεται στην προσπάθεια εναρμόνισης των κτιρίων με το σχήμα των πεύκων και των ελάτων που υπάρχουν τριγύρω στο καταπράσινο δάσος.

Τα κτίρια αυτά, παρόλο που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, θα χτιστούν σχεδόν εξ ολοκλήρου με ξύλο πεύκων και ελάτων της περιοχής, ενώ η εξωτερική τους επένδυση θα βαφτεί σε μαύρο χρώμα για να ταιριάζει περισσότερο με το περιβάλλον. Καθένα από αυτά θα στηρίζεται με τσιμέντο στο έδαφος, ενώ ακόμη μεγαλύτερη προστασία θα υπάρχει χάρη στους γυάλινους τοίχους.

design

Στο εσωτερικό τους, αυτά τα cozy δεντρόσπιτα θα επενδυθούν με ξύλο ελάτου, πράγμα που θα δίνει μια μεγαλύτερη αίσθηση ζεστασιάς, ενώ παράλληλα θα έρχεται και σε αντίθεση με τις προσόψεις του. Όλα τα κτίρια θα είναι δύο επιπέδων, προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν περισσότερες θέες του μαγευτικού δάσους.

Στο ισόγειο, πέρα από τον χώρο ανάγνωσης και το σαλόνι, θα υπάρχει επίσης μπάνιο και σκάλα που οδηγεί στον πάνω όροφο, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται μόνο ένα κρεβάτι με κατεύθυνση προς το βουνό. Εκτός αυτού, στο πίσω μέρος του πάνω ορόφου θα υπάρχει κι ένα μικρότερο μπάνιο.

Κάθε δεντρόσπιτο θα έχει δίπλα του μια δεξαμενή για τη συλλογή και την επαναχρησιμοποίηση του νερού της βροχής, ενώ γεωθερμικές αντλίες θα χρησιμοποιούνται συγχρόνως για λόγους θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες.

Με πληροφορίες από Dezeen

Πηγή: lifo.gr

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση