Metaloumin: Προηγμένα και πιστοποιημένα συστήματα αλουμινίου

συστήματα-αλουμινίου

Η εταιρεία METALOUΜΙΝ Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στον τομέα της διέλασης αλουμινίου από το 1969 όντας από τις πρώτες βιομηχανίες του κλάδου στην Ελλάδα.


Διαθέτει καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής: με πρώτη ύλη το αλουμίνιο και αφού προηγηθούν οι διαδικασίες μελέτης, σχεδιασμού, δοκιμής και πιστοποίησης καταλήγει στην κατασκευή έτοιμου για εγκατάσταση προϊόντος, ανταλλακτικών και αξεσουάρ.

Η METALOUΜΙΝ ειδικεύεται στη μελέτη, τον σχεδιασμό και την παραγωγή αρχιτεκτονικού προφίλ αλουμινίου για πόρτες και παράθυρα, καθώς και ειδικού προφίλ για βιομηχανικές και βιοτεχνικές χρήσεις βάσει σχεδίου (σκάλες, φωτιστικά, κάγκελα, θερμοκήπια περιφράξεις αλουμινίου, αρχιτεκτονικά στοιχεία εσωτερικών, βάσεις και πλαίσια ηλιακών, σκελετούς τεντών και πολυθρονών κ.λπ.).

Ανθρώπινο δυναμικό

Αποτελεί για την ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ το ισχυρότερο στοιχείο της, καθώς η εταιρεία στελεχώνεται από πτυχιούχους ΑΕΙ, εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό είναι απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών.

Σημαντικό επίσης, ότι το βασικό εργατοτεχνικό της προσωπικό καταγράφει πολυετή παρουσία στην εταιρεία, δηλωτικό αφ’ ενός της εμπειρίας, αφ’ ετέρου των σχέσεων πιστότητας εταιρείας – εργαζομένων.

Επιχειρηματική καινοτομία

Η επιχειρηματική καινοτομία και η αξιοποίηση των σύγχρονων υλικοτεχνικών υποδομών, συνιστούν βασικούς παράγοντες της ανάπτυξης της ΜΕΤΑLOUΜΙΝ.

Πρώτη στον Ελλαδικό χώρο, ανέπτυξε βάσεις για φωτοβολταϊκά συστήματα και στη συνέχεια πρώτη ανέπτυξε ελληνικό σύστημα υδραυλικού μονοαξονικού tracker. Διαθέτει Τμήμα Σχεδιασμού στελεχωμένο με υψηλού επιπέδου επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό και άρτια εξοπλισμένο με όλα τα state to the art ψηφιακά σχεδιαστικά εργαλεία, εκτυπωτές 3D κλπ.

Έχοντας δε διαμορφώσει φιλοσοφία άμεσης συνεργασίας με τους πελάτες της, τόσο στον σχεδιασμό των προϊόντων, όσο και στην εφαρμογή τους, επιτυγχάνει το άριστο για τις απαιτήσεις τους αποτέλεσμα.

Τα συστήματα διασφάλισης & ελέγχου ποιότητας

Όλες οι διαδικασίες παραγωγής των συστημάτων αλουμινίου, τηρούν τις απαιτήσεις του συστήματος διασφάλισης ποιότητας, κατά το πρότυπο EN ISO 14001 και EN ISO 9001 του TUV CERT Αυστρίας.

Η μονάδα βαφής της εταιρείας είναι πιστοποιημένη κατά “Qualicoat” ενώ τα ανοδιωμένα προϊόντα της METALOUMIN πιστοποιούνται κατά “Qualanod”.

Αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου

Η METALOUMIN προσφέρει τεχνολογικά προηγμένα, πλήρως πιστοποιημένα, ανοιγόμενα και συρόμενα συστήματα αλουμινίου, θερμομονωτικά ή μη. Η φιλοσοφία και ο σχεδιαστικός τους στόχος είναι η αρχιτεκτονική αισθητική, η λειτουργικότητα και η ανθεκτικότητα.

metaloumin-προηγμένα-και-πιστοποιημένα-συστήματα-αλουμινίου

Οι σειρές μας διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις σχετικά με:

 • Χαμηλή θερμική διαπερατότητα
 • Συμμόρφωση με τις προδιαγραφές για:
  • Αεροδιαπερατότητα
  • Υδατοστεγανότητα
  • Αντοχή σε ανεμοπίεση

Προσφέρουν στον τελικό χρήστη σημαντικά μεγάλο αριθμό δυνατών επιλογών / συνδυασμών (π.χ. δυνατότητα μηχανισμών πολλαπλού κλειδώματος), ενώ ταυτόχρονα παρέχουν ευελιξία, ταχύτητα και ευκολία στον κατασκευαστή.

metaloumin-προηγμένα-και-πιστοποιημένα-συστήματα-αλουμινίου

Οι σειρές Energy, Evro & Slim αποτελούν στο σύνολό τους ένα πλήρες πρόγραμμα
Αρχιτεκτονικών συστημάτων, ικανών να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις των σύγχρονων κατασκευών.

Ειδικότερα δε, με την θερμοδιακοπτόμενη σειρά Energy, η οποία διαθέτει:

 • 1 σύστημα ανασυρόμενου (Energy 45),
 • 1 σύστημα συρόμενου (Energy 16) και
 • 2 συστήματα ανοιγόμενων (Energy 22 & 22s)

και την συνδυαστική χρήση ανάλογων υαλοπινάκων, πετυχαίνουμε σημαντικά χαμηλούς συντελεστές θερμοδιαπερατότητας (Uw), υπερκαλύπτοντας τις απαιτούμενες προδιαγραφές των επιδοτούμενων προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης (εξοικονομώ – αυτονομώ) κλπ.

Διεθνής παρουσία

Η έντονη παρουσία της METALOUΜΙΝ στις διεθνείς αγορές αποτελεί μόνιμο στόχο της, αλλά και απόδειξη της υψηλής στάθμης των προϊόντων της και των υπηρεσιών της. Η εταιρεία έχει αναπτύξει αξιόλογη εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 26 χώρες.

metaloumin-προηγμένα-και-πιστοποιημένα-συστήματα-αλουμινίου

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την παραγωγή συστημάτων στήριξης φωτοβολταϊκών πάνελ, τα έργα μας κυμαίνονται από βιομηχανικές οροφές στο Ντουμπάι, μέχρι εγκαταστάσεις αγρού σε υψόμετρο 4.500μ στη Χιλή.

metaloumin-προηγμένα-και-πιστοποιημένα-συστήματα-αλουμινίου

Για τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, έχει σχεδιάσει και παράγει ειδικά συστήματα προσαρμοσμένα στις συνθήκες των χωρών αυτών. Από το 2010 η ΜΕΤΑLOUMIN έχει πιστοποιηθεί ως προμηθευτής του ΟΗΕ.

Απάντηση