Μέσα στην ζούγκλα της Κόστα Ρίκα βρίσκεται ένα εντυπωσιακό resort

Κόστα-Ρίκα

Το παραπάνω τσιμεντένιο κτίριο αποτελεί μέρος ενός πολυτελούς resort που βρίσκεται στην ζούγκλα της Κόστα Ρίκα. Το κτίριο λέγεται «Art Villa» και έχει σχεδιαστεί από τις Τσεχικές εταιρείες αρχιτεκτονικής, Refuel Works και Formafatal.


Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του όλου πρότζεκτ στην Κόστα Ρίκα είναι ασφαλώς η πισίνα, που φαίνεται σαν να αιωρείται μέσα στο δάσος και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να χαζέψουν τα γαλάζια νερά της χώρας. Το κτίριο περιλαμβάνει συνολικά πέντε υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο σαλόνι και γυμναστήριο.

Η Refuel Works έχει αναλάβει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του οικήματος, ενώ η Formafatal ήταν υπεύθυνη για την εσωτερική διακόσμηση αλλά και για κάποιες λεπτομέρειες στο εξωτερικό.

resort-Κόστα-Ρίκα
Φωτο: Boysplaynice

Παίρνοντας έμπνευση από το έργο του Βραζιλιάνου αρχιτέκτονα Paulo Mendes de Rocha, το πρότζεκτ συνδυάζει τον «ωμό» χαρακτήρα του τσιμέντου αφενός με την πυκνή βλάστηση που υπάρχει τριγύρω και αφετέρου με τα θερμά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό.

resort-Κόστα-Ρίκα
Φωτο: Boysplaynice

Στα πλακάκια της κουζίνας βλέπει κανείς ένα εμβληματικό σχέδιο μιας ζούγκλας, ενώ ανάλογη είναι η αισθητική των χρωμάτων και των μοτίβων στα υπνοδωμάτια και τα μπάνια. Η πλειονότητα των επίπλων που έχουν χρησιμοποιηθεί γι’αυτό το πρότζεκτ είναι κατά παραγγελία από ξυλουργούς της Τσεχίας, τα οποία στη συνέχεια χρειάστηκε να ταξιδέψουν μέχρι την Κόστα Ρίκα.

resort-Κόστα-Ρίκα
Φωτο: Boysplaynice

Βέβαια, όλα αυτά τα έπιπλα συμπληρώνονται αρμονικά με τις πολλές πολυθρόνες, επιμελημένες από Αμερικανούς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Εάν, λοιπόν, σχεδιάζετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές για φέτος στην πανέμορφη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, κοντά στην «Playa Hermosa», τότε η «Art Villa» υπόσχεται πολυτελή διαμονή μέσα στη μαγεία της ζούγκλας.

resort-Κόστα-Ρίκα
Φωτο: Boysplaynice

*Με πληροφορίες από Design Boom

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση