Με βεράντες από γυαλί και πέτρα ο πύργος που σχεδίασε ο Antonio Citterio στο Μαϊάμι

γυαλί

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Antonio Citterio ολοκλήρωσε μια πολυκατοικία με την ονομασία Arte, της οποίας τα μπαλκόνια έχουν κατασκευαστεί από πέτρα και γυαλί.


Σηματοδοτώντας το πρώτο project που ανέλαβε στις ΗΠΑ ο Citterio, πρόκειται για έναν πύργο 12 ορόφων, ο οποίος αποτελείται από 16 πτέρυγες και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης ενός στρέμματος στην περιοχή Surfside στο Miami Beach της Φλόριντα.

Ο Citterio, ο οποίος είναι συνιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Antonio Citterio Patricia Viel, συνεργάστηκε με την εταιρεία Kobi Karp Architecture and Interior Design για την ανάπτυξη του ακινήτου, του οποίου το σχέδιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016.

πύργος-γυαλί

Το έργο Arte στο Μαϊάμι παρουσιάζει ένα ασυνήθιστο σχήμα καθώς πλαταίνει στο κέντρο ενώ γίνεται στενότερο στην κορυφή. «Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πολυκατοικίας είναι αναμφίβολα οι εξωτερικές οριζόντιες βεράντες, οι οποίες τοποθετήθηκαν με ευφάνταστο αλλά ταυτόχρονα και λειτουργικό τρόπο.

πύργος-γυαλί

Δημιουργούν έναν εξαιρετικό εξωτερικό χώρο, αποτελώντας προέκταση της εσωτερικής διακόσμησης και σχεδιασμού», σημειώνει ο Ιταλός αρχιτέκτονας. Οι εσωτερικοί χώροι του Arte συνδέονται με τους εξωτερικούς μέσα από γυάλινες πόρτες ενώ στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας υπάρχει πισίνα και μέρος για διαλογισμό μπροστά στην παραλία.

Πηγή: Build

Απάντηση