Με δυναμική παρουσία για ακόμη μια φορά η ΕΤΕΜ, στο The Architect Show

Η ιστορικότερη εταιρεία διέλασης ΕΤΕΜ, παρουσίασε την εξέλιξη του κλάδου με τομές, από το 1970 έως και σήμερα, ενώ παράλληλα δημιούργησε και μια εικαστική παρουσίαση από υλικά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και αναβαθμίστηκαν σε τέχνη, για την ενότητα του event «Αν οι τοίχου μπορούσαν να μιλήσουν».


Στο μοναδικό διήμερο event που απευθύνεται σε επαγγελματίες της Αρχιτεκτονικής και του design, βρέθηκε η ΕΤΕΜ, την Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου, στο Metropolitan Expo.

Στην είσοδο της έκθεσης, υπήρχε η ενότητα If the Walls Speaks – Αν οι τοίχοι μπορούσαν να μιλήσουν – όπου υπολείμματα υλικών που υπάρχουν ήδη στο περιβάλλον αναβαθμίστηκαν σε τέχνη. Σε αυτή τη λογική, κατασκευάστηκε ένας τοίχος ύψους 3 μέτρων με μια εικαστική παρουσίαση τομών από συστήματα της ΕΤΕΜ, με την υποστήριξη της Inoxal by ETEM.

Δίπλα από το δωμάτιο των τοίχων υπήρχαν βάθρα στα οποία παρουσιάστηκε, από την ιστορικότερη εταιρεία διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα, την ΕΤΕΜ, η εξέλιξη του κλάδου, ανά δεκαετία, από το 1970 έως και σήμερα.

Ξεκινώντας ο επισκέπτης έβλεπε την τομή του συστήματος ΑΤ, 1970-1980, τις πρώτες σειρές Αλουμινίου στην Ελληνική Αγορά οπού ξεκίνησαν να διατίθενται ανοδιωμένες και η στεγανοποίηση τους επιτυγχανόταν με βουρτσάκια.

Στη συνέχεια, για τη δεκαετία 1980 -1990, το σύστημα Ε2300, το πρώτο συμβατικό ανοιγόμενο σύστημα στην Ελληνική αγορά, με σφράγιση ελαστικών.

Στο τρίτο βάθρο, το σύστημα Ε3000, 1990 – 2000, το πρώτο συρόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή και δυνατότητα ανύψωσης φύλλου με μηχανισμό. Για την δεκαετία 2000 – 2010 το ανοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή και ανισοπαχείς διατομές, Ε45, το οποίο διαθέτει πολυαμίδια ειδικού σχεδιασμού για την επίτευξη των μέγιστων επιδόσεων θερμομόνωσης. Σύστημα που μέχρι και σήμερα είναι best seller της εταιρείας στην κατηγορία του.

Και τέλος, φτάνοντας στο σήμερα και στις ανάγκες για κτίρια με μηδενικές εκπομπές C02, το EW90, ένα ανοιγόμενο σύστημα υψηλών επιδόσεων, με ελαστικά πολλαπλών θαλάμων και δυνατότητα χρήσης ένθετων μπαρών θερμομόνωσης και πολυαμιδίων Low λ (χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας).

Αφού οι επισκέπτες ολοκλήρωναν την περιήγηση τους στο εκθεσιακό χώρο, μπορούσαν να επισκεφθούν το περίπτερο της ΕΤΕΜ, που βρισκόταν στο Cluster I, Booth 08 και να ενημερωθούν για την νέα minimal λύση ES64 LESS FRAME 2.0, που ενσωματώνεται αρμονικά στα δομικά στοιχεία του κτιρίου προσφέροντας τον απόλυτο συνδυασμό αισθητικής και λειτουργικότητας.

Το ES64 δεν περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένες τυπολογίες συρομένων, αλλά υποστηρίζει πλήρεις λύσεις για κάθε έργο.

Απάντηση