Μανιταροκαλύβες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Οι καλλιτέχνες τοπίου Corinne Julhiet D?troyat και Claude Pasquer έχουν πραγματικό πάθος με τους κήπους. Διατηρούν, επίσης, ζωντανές τις αναμνήσεις από την παιδική ηλικία τους, όταν έπαιζαν σε καλυβούλες – φωλιές.

Έτσι, προχώρησαν στην εγκατάσταση των champicabanes, επιλέγοντας τη φόρμα του μανιταριού η οποία δημιουργεί παιχνιδιάρικη διάθεση, φέρνει κατάπληξη και γεννά μιαν αίσθηση ασφάλειας.

Οι σχεδιαστές δημιουργούν «ένα καινούργιο αλφαβητάρι που μιλά στο παιδί που έχουμε όλοι μέσα μας: συναίσθηση των ήχων, μυρωδιών και κινήσεων της φύσης. Σε αυτές τις μυστικές καλύβες, μέσα από τις επιφάνειες των πλεγμένων σχοινιών, μπορούμε να δούμε όλο το περιβάλλον, να παρατηρήσουμε, να δραπετεύσουμε, ν’ ακούσουμε τη φύση με κάθε διακριτικότητα, με την ελευθερία ότι βλέπουμε χωρίς να μας βλέπουν», σημειώνει το Designboom.

Η champicabane είναι η βασική  μανιταροκαλύβα, η οποία υποδέχεται τα παιδιά με τέσσερις πάγκους και μικρά τραπεζάκια. Γείτονές της είναι η champicachette και δύο champicachecache, ιδανικές για «κρυφτό». Τέλος, η champicoffre, είναι η κατάλληλη «αποθήκη» για παιχνίδια, βιβλία και κατασκευές.

Απάντηση