«Η μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας ενώ και τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία πρέπει να ενισχυθούν για να επιτρέψουν την περαιτέρω μεγέθυνση των επιχειρήσεων που χρειάζεται η χώρα», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Χαλκού της ElvalHalcor.
Τις αναγκαίες συνθήκες για την τόνωση των επενδύσεων στη χώρα ανέδειξαν από το βήμα του 26ου Συνεδρίου του Economist (26th Annual Economist Government Roundtable) ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Χαλκού της ElvalHalcor κ. Πάνος Λώλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠΕΥΔΑΠ +2,86% κ. Χάρης Σαχίνης και η Γενική Οικονομική Διευθύντρια του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, κ. Πηνελόπη Λαζαρίδου και οι οποίοι συμμετείχαν σε πάνελ με θέμα «Ελλάδα: Ποια κίνητρα είναι τα πιο κρίσιμα για τονωθούν οι επενδύσεις;”.
Στη συζήτηση αναλύθηκαν οι κλάδοι που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ελκυστικότητα, τα καινοτόμα επενδυτικά εργαλεία που γίνονται διαθέσιμα για τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις με κυριότερο όλων το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις επενδύσεις σε έργα με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.
Στην παρέμβασή του ο κ. Λώλος, τόνισε ότι η ελληνική παραγωγική βιομηχανία έχει επιτύχει σημαντικές νίκες στις διεθνείς αγορές βασιζόμενη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες επιβίωσης, μέσα από αναδιαρθρώσεις, ενίσχυση της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της εξωστρέφειας προκειμένου να ανταπεξέλθει στις διαδοχικές κρίσεις.
Η ElvalHalcor αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα καθώς κατάφερε κάτω από αντίξοες συνθήκες να αναπτυχθεί περαιτέρω και να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό αποτύπωμα στην Ελληνική οικονομία που την κατατάσσει μεταξύ των λίγων Εθνικών Πρωταθλητών.
Όπως τόνισε ο κ. Λώλος: «η χώρα έχει ανάγκη από πολλές ακόμα επιχειρήσεις σαν την ElvalHalcor και για τον σκοπό αυτό απαιτούνται οι κατάλληλες μεταρρυθμίσεις και ενισχύσεις» και συνέχισε τονίζοντας ότι «η μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας ενώ και τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία πρέπει να ενισχυθούν για να επιτρέψουν την περαιτέρω μεγέθυνση των επιχειρήσεων που χρειάζεται η χώρα.»
Πηγή: euro2day.gr