Κορυφαίοι αρχιτέκτονες συζητούν για το Ελληνικό Αλουμίνιο ως σύγχρονο δομικό υλικό στη βιώσιμη αρχιτεκτονική

Διεθνές-Forum

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου (5-7 μμ) στο Διεθνές Forum «Ελληνικό Αλουμίνιο: Επενδύσεις, Εξωστρέφια, Αειφορία» θα υπάρχει ειδική συνεδρία με την συμμετοχή γνωστών αρχιτεκτόνων που θα αναλύσουν το θέμα της αξιοποίησης του  Ελληνικού αλουμινίου στην σύγχρονη αρχιτεκτονική σκέψη και πρακτική.

Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι και βραβευμένοι αρχιτέκτονες όπως: Νίκος Κτενάς, Καθηγητής Ανδρέας Κούρκουλας, Μαρία Κοκκίνου, Ρένα Σακελαρίδου, Ομ. Καθηγητής Τάσος Μπίρης, Νεφέλη Χατζημηνά, ο κ. Ι. Παππάς από το Global Sustainable Tourism Council κλπ. Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Β. Μπαρτζώκας.

Οι ομιλητές θα αναφερθούν στις σύγχρονες τάσεις της βιώσιμης αρχιτεκτονικής, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του αλουμινίου που ταιριάζουν στις τάσεις αυτές, και το πως αξιοποιούνται τα πιστοποιημένα συστήματα αλουμινίου για να υποστηρίξουν και να διαμορφώσουν τις αναδυόμενες αρχιτεκτονικές τάσεις. Επίσης θα δωθούν παραδείγματα (case-studies) απο το εξωτερικό και την Ελλάδα, θα υπάρχει ειδική αναφορά σε σημαντικούς οικιστικούς κλάδους με προοπτική (π.χ. Τουρισμός) και θα δωθούν προτάσεις για νέα καινοτόμα συστήματα αλουμινίου.

Η κορυφαία αυτή εκδήλωση/συζήτηση αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες αρχιτέκτονες οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν τα περίπτερα των χορηγών του Forum. Οι χορηγοί του Διεθνούς Forum «Το Ελληνικό Αλουμίνιο» είναι οι εταιρίες: Μυτιληναίος, ΕλβαλΧαλκόρ, Alumil, Aluminco, Cosmos, Elval Colour, Elvial, Exalco, Etem, Europa, Neokem, Inver East Med.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο και στην Έκθεση ειναι δωρεάν αλλά με την παραλαβή της σχετικής πρόσκλησης. Για δήλωση συμμετοχής, παραλαβή της πρόσκλησης και πληροφορίες: Ελληνική Ένωση Αλουμινίου, τηλ. 2107256130-2 και info@aluminium.org.gr.

Απάντηση