Knauf: Νέα επένδυση 27 εκατ. ευρώ στην Αμφιλοχία, μήνυμα για την επόμενη ημέρα των κατασκευών

Knauf-Αμφιλοχία

Η νέα επένδυση της Knauf στην Αμφιλοχία δημιουργεί αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα της κατασκευαστικής αγοράς και του κτιριακού τομέα στην Ελλάδα.

Η εταιρία παραγωγής συστημάτων δόμησης και υλικών μόνωσης Knauf ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου εργοστασίου στην περιοχή Στάνου Αμφιλοχίας.

Αφορά σε νέα επένδυση ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά με δικά της κεφάλαια.

Η νέα επένδυση της Knauf ανακοινώθηκε σε ειδική εορταστική εκδήλωση, που διοργάνωσε η εταιρία στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», παρουσία πλήθους προσκεκλημένων, διοχετεύοντας πολλά και θετικά μηνύματα για την επόμενη ημέρα των παραγωγικών επενδύσεων και το μέλλον της κατασκευαστικής αγοράς στην Ελλάδα.

Επίσημες ανακοινώσεις

Τις ανακοινώσεις για τη νέα ελληνική επένδυση της Knauf στην Αμφιλοχία, που θα δημιουργήσει 150 νέες θέσεις μόνιμης εργασίας και σημαντικό κύκλο απασχόλησης στη φάση της προετοιμασίας και υλοποίησης του έργου έκαναν από το βήμα της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Knauf στην Ελλάδα Δημήτριος Δοντάς και η εκπρόσωπος της οικογένειας Κνάουφ, Ίζαμπελ Κνάουφ, μέτοχος και περιφερειακή διευθύντρια του ομίλου για τις περιοχές της Ν. Ευρώπης, της Μ. Ανατολής και της Αφρικής.

Αισιοδοξία

Η αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα των κατασκευών στην Ελλάδα απορρέει από το γεγονός ότι, όπως αναφέρθηκε, ο Όμιλος τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα έχασε το 95% του κύκλου εργασιών του, επέστρεψε ήδη στην κερδοφορία και προχωρά αποφασιστικά στην παραγωγική επένδυση στην Αμφιλοχία, που είχε «παγώσει» από το 2011.

Είναι σημαντικό δε να αναφερθεί ότι, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Knauf Παναγιώτης Τσαντήλας στο περιθώριο της εκδήλωσης, η εταιρία προχωρά με ασφάλεια τεκμηρίωσης για την βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα της νέας επένδυσης.

Η εταιρεία Knauf, με τζίρο παγκοσμίως 7 δισεκατομμυρίων ευρώ και 30.000 εργαζόμενους, διευρύνει το παραγωγικό της αντικείμενο στην Ελλάδα, όπου ο αριθμός των εργαζομένων της φτάνει τους 170, εκ των οποίων οι 100 στο εργοστάσιο της Αμφιλοχία, το οποίο επεκτείνεται και αναβαθμίζεται με τη δημιουργία της νέας επένδυσης, με νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Με πίστη και όραμα

-«Κάνοντας σοβαρά όλοι τη δουλειά μας με πίστη και όραμα για το μέλλον κατορθώσαμε και βγήκαμε από την κρίση πολύ πριν η ελληνική οικονομία βγει από το τέλμα» τόνισε κατά την ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Knauf στην Ελλάδα κ. Δημήτριος Δοντάς και δίνοντας μία αισιόδοξη εικόνα για το παρόν και μέλλον της εταιρίας και του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα σημείωσε ότι: «Ξεκινήσαμε με μικρή ανοδική πορεία από το 2013 και μετά.

Το 2017 ήταν μια πρώτη πολύ καλή χρονιά για μας. Είχαμε μια θεαματική αύξηση πωλήσεων της τάξης του 25%. Βοήθησε ο κλάδος του τουρισμού που άρχισε να ανακάμπτει σταδιακά».

Η επένδυση στην Κύπρο

Συνδέοντας την ανοδική πορεία της εταιρίας με τις αναπτυξιακές επενδύσεις ο κ Δοντάς είπε ότι «αρχίσαμε να σκεφτόμαστε να βάλουμε μπροστά τα επενδυτικά μας σχέδια τα οποία λόγω της κρίσης τα είχαμε λίγο παγώσει».

Μίλησε για τη δημιουργία νέας μονάδας στην Κύπρο, λέγοντας ότι «ξεκινήσαμε από το 2017 ένα πρώτο επενδυτικό σχέδιο, που είχαμε ξεκινώντας από το εργοστάσιό μας στην Κύπρο -λίγο πριν την κρίση είχαμε αγοράσει την έκταση στην οποία θέλαμε να κτίσουμε το δικό μας εργοστάσιο, μέχρι τότε λειτουργούσαμε σε νοικιασμένο χώρο στην Κύπρο- και μέσα στο 2018 ολοκληρώσαμε την επένδυσή μας εκεί με ένα υπερσύγχρονο νέο εργοστάσιο τσιμεντοκονιαμάτων. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για την ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης.

Έχουμε κάνει ένα κουκλίστικο εργοστάσιο εκεί, το οποίο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ για ελληνικά και τα κυπριακά δεδομένα, μία επένδυση που υπερέβη τα 3 εκ. ευρώ».

Το έργο της Αμφιλοχίας

Παρουσιάζοντας τις εξελίξεις και τις εταιρικές αποφάσεις για τη νέα μονάδα στη Δυτική Ελλάδα, ο κ Δοντάς συνέχισε την ομιλία του αναφέροντας: «Μετά ακολούθησε το 2018 που ήταν για μας μία εκπληκτική χρονιά σε πωλήσεις.

Κλείνουμε τη χρονιά με μια εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 40% με αποτέλεσμα το εργοστάσιό μας για πρώτη φορά από την κρίση να βρίσκεται στα όρια της παραγωγικής του ικανότητας.

Σε κάποιες φάσεις δυσκολευτήκαμε να εξυπηρετήσουμε τη ζήτηση κι έτσι πήραμε τη μεγάλη απόφαση.

Πείσαμε την οικογένεια Κνάουφ, την οποία εκπροσωπούμε, μία οικογενειακή, μια συντηρητική οικογενειακή επιχείρηση, να μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε ένα μεγαλόπνοο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο είχαμε αρχίσει να εφαρμόζουμε από το 2011 και γι’ άλλη μια φορά το παγώσαμε.

Ποιο είναι αυτό?

Να κάνουμε ένα ολοκαίνουργο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Αμφιλοχία, διπλάσιας παραγωγικής ικανότητας απ’ το σημερινό, το οποίο θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα επόμενα 25 χρόνια ζωής της Κνάουφ στην Ελλάδα.

Μαζί σας καταφέραμε και ξεπεράσαμε την κρίση, μαζί σας φιλοδοξούμε να πορευτούμε και τα επόμενα 25 χρόνια της εταιρίας μας και να καταστήσουμε το καινούργιο εργοστάσιο, το οποίο άρχισε να κτίζεται και φιλοδοξούμε να είναι έτοιμο στο πρώτο τρίμηνο του 2020, μικρό για τα ελληνικά δεδομένα».

«Οικογενειακή υπόθεση»

Ακολούθως τον λόγο έλαβε η εκπρόσωπος της οικογένειας Κνάουφ, κ. Ίζαμπελ Κνάουφ, μέτοχος και περιφερειακή διευθύντρια του ομίλου για τις περιοχές της Ν. Ευρώπης, της Μ. Ανατολής και της Αφρικής, να μιλήσει για το διεθνές επενδυτικό πλάνο του ομίλου.

Η κ. Κνάουφ συστήθηκε ως τρίτη γενιά μιας επιχείρησης που ξεκίνησαν οι παππούδες της το 1932 και παραμένει ακόμη σήμερα 100% οικογενειακή. Όπως είπε στον όμιλο ανήκουν περισσότερα από 250 εργοστάσια σε περισσότερες από 80 χώρες, ενώ μέσα στους πρώτους μήνες του 2019 ετοιμάζεται να εξαπλωθεί στη Β. Αμερική.

Κατά την ομιλία της υπογράμμισε την πίστη της εταιρίας στην ελληνική επένδυση, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να τηρηθούν οι διαδικασίες και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις σε όλο το φάσμα της αδειοδότησης από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές της περιοχής.

Η κ. Κνάουφ εμπλούτισε την ομιλία της με συνεχείς αναφορές στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε ευλογημένη χώρα τονίζοντας ότι ο όμιλος προσβλέπει στην ανοικοδόμησή της.

Απονομή

Στην διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο ιστορικός διευθυντής και ιδρυτής της Knauf στην Ελλάδα κ. Μηνάς Κατανόπουλος. Ο διάδοχος του κ Δοντάς συμπυκνώνοντας τα μηνύματα της καταγωγής του κ Κατανόπουλου από την Κωνσταντινούπολη, της επιτυχούς οικονομικής διαχείρισης του στην εταιρία και την σοφία της ζωής και του έργου του απένειμε στον τιμώμενο ένα αναμνηστικό Βυζαντινό νόμισμα του Λέοντος 7ου του Σοφού.

Πηγή: ecopress.gr

Απάντηση